24-uurs race Zeeland 27 en 28 juni 2015

Het weekend van 27 en 28 juni 2015 stond in het teken van de 24-uursrace in het plaatsje Zeeland. Voor enkele begon het avontuur al op de vrijdagmiddag, 26 juni. Deze dag stond vooral in het teken voor het transporteren van alle spullen die nodig waren voor de MTB 24-uurs race in Zeeland, gemeente Landerd.

Na een aantal uren zwoegen in de hete zon, stond er uiteindelijk de standplaats van “Team MTB Baarlo” en dit was er één om trots op te zijn, één van ongekende grootte, één die iedereen versteld deed staan.

Vele renners, toeschouwers en verzorgers kwamen zaterdags in de ochtend aan, net als ons gezelschap van MTB Free Wheel uit Helden en solorijder William Beurskens. Deze mannen besloten ook om het avontuur te doorstaan. In totaal waren er 5 teams van MTB Baarlo/Free Wheel die aan het 24-uurs avontuur begonnen. Drie van deze teams deden mee in de sportklasse (licentiehouders) en 2 teams bij de funklasse. De 13-14 jarige jeugd van MTB Baarlo, die ook graag de 24-uurs race wilde rijden, maar dit niet mocht vanwege leeftijdsbeperkingen, had besloten dan maar een ‘eigen’ 6-uurs team te maken. Dat mocht wel.

Er moesten ook nog wat handtekeningen gezet worden in verband met risico’s van het nachtrijden en nadat er getekend was, de uiteindelijke teamindeling was gemaakt en alles was opgeborgen kon de beruchte 24 uurs race beginnen.

Per team waren de 24 uur verdeeld; iedereen wist wanneer hij/zij aan de beurt was. Elk team had 6 renners en de indeling was dusdanig gemaakt dat iedereen 4 keer ongeveer 1 uur lang zichzelf mocht bewijzen.

Om 15.00 uur klonk het startschot. De 24-uurs race was van start gegaan.

Het rijden in de nachtelijke duisternis was voor sommigen een hele ervaring. Het was nieuw, uitdagend maar heel erg gaaf om met groot licht te rijden. Het is net alsof je op een verlicht parcours rijdt.

Na 24 uur afzien, grenzen verleggen, pijn lijden maar ook intens genieten, vol emotie je sport beoefenen kwam ook aan de 24-uurs race een einde.

Het gestelde doel om team MTB Baarlo 1 naar het podium te krijgen is helaas niet gelukt maar wel een indrukwekkende 4e plek voor de mannen. Team MTB Baarlo 2 wist op de 5e plek te eindigen en MTB Baarlo 3 op de 6e plek. Team MTB Baarlo 1 heeft in deze 24-uur in totaal maar liefst 75 rondes afgelegd en daarmee een afstand van 600 km gefietst! Team MTB Baarlo 2 had 5 rondes minder en een afstand van 560 km en Team MTB Baarlo 3 had 69 rondes met een afstand van 552 km.

Bij de teams in de funklasse wist team MTB Baarlo 5 juist voor MTB Baarlo 4 te eindigen op een respectievelijke 12e en 13e plek, beiden met 64 rondes en een afstand van 512 km.

William Beurskens, de jonge solo rijder, behaalde een 1e positie in de solo 24-uurs race! William legde in zijn eentje 44 rondes af met een respectabele afstand van maar liefst 352 km. Petje af, William!

Ook de jeugdrijders hebben met hun 6-uurs race uitstekend hun best gedaan! Halverwege de race bevonden zij zich rond plek 8, maar zij wisten hun tempo erg goed vast te houden waardoor ze op wisten te klimmen naar een 5e plek! En dan te bedenken dat zij de enige jeugdigen waren die deelnamen aan de 6-uurs race. In 6 uur tijd hebben zij 18 rondes gereden met een afstand van 136 km.

Ook aan de allerjongsten werd gedacht met een zogenaamde ‘dikke banden race’. Hier ging Tim Janssen met de overwinning aan de haal. Overigens was het hele podium MTB Baarlo zwart/oranje gekleurd! Chapeau mannen!

Als afsluiting van deze happening stond er een barbecue te wachten op alle deelnemers van de 24-uurs race!

We willen de organisatie van de 24-uurs race vanuit MTB Baarlo erg bedanken voor het geweldig weekend. Ook de catering die door (onder andere) de lieftallige dames van MTB Baarlo werd verzorgd willen we bedanken. Verder nog de fysiotherapeuten, de mecanicien, en natuurlijk Verbugt waarvan wij de trekker en de oplegger mochten lenen voor de huisvesting.

Het was een erg pittige race, maar er werden grenzen verlegd, ervaringen opgedaan maar ook het gevoel van samenwerken in het team en als vereniging.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *