Finale Jos Feron Cup Overloon

De Jos Feron Cup is op 1 februari afgesloten met een mooie finale in Overloon. Het parcours was aangelegd op het Liberty Parc. Je vraagt je af of daar wel een uitdaging van te maken is? Nou, het is de parcoursbouwers goed gelukt om een uitdagend en zwaar parcours te bouwen. Zware modderige vlakke stroken afgewisseld met vele korte maar pittige klimmetjes in het zand. In tegenstelling tot de wedstrijd in Beegden waren hier zelfs plaatsen voor onze teamtenten gemarkeerd door de organisatie nabij de finishlijn met een erg mooi zicht op het parcours. Zo kan het dus ook.

Het weer zat eigenlijk best mee, daarnaast was dit de finale. Dit samen leidde er toe dat er een behoorlijke opkomst aan renners en publiek op de been was. Ook MTB Baarlo was zeer goed vertegenwoordigd. Niet alle aanwezige leden deden mee, maar kwamen toch even de rijders aanmoedigen. Top!

In blok 1 waren het Stef Hendriks, Jules Ursulmann en Gijs Kessels die MTB Baarlo bij de jeugd 3 vertegenwoordigden. Bij de jongens MTB waren dit Noud Peeters en Ricardo Kreutz. Het deelnemersveld was sterk. Hierdoor werd Stef net van een overwinning afgehouden. Jules wist zich goed te handhaven op een 11e plaats en Gijs werd 14e op dit zware parcours. Ook bij de jongens MTB was het deelnemersveld erg sterk. Noud kon zijn zegereeks niet voortzetten, maar wist toch nog beslag te leggen op de laatste podiumplaats. Hij werd 3e. Ricardo reed een gedegen wedstrijd en werd 6e.

In blok 2 waren geen deelnemers van MTB Baarlo.

Ten behoeve van blok 3 (de jongste jeugd) werd het rondje verlegd en aanmerkelijk lichter gemaakt. Dit was voor deze jonge rijders nog uitdagend genoeg! In de categorie jeugd 1 werd MTB Baarlo vertegenwoordigd door Finn Keunen, Freek Bouten en Guus Janssen. Bij de jeugd 2 waren dit Jasper Ottenheym en Tim Janssen. De jeugd 1 reed voor wat ze waard waren. Finn wist al enige het podium te bereiken met een keurige 3e plaats. Freek bleef Guus net voor en werd 8e. Bij de jeugd 2 werd Jasper 12e en Tim 15e.

Als laatste blok zijn de amateurs en masters MTB-ers aan de beurt. MTB Baarlo was goed vertegenwoordigd met Arno Bouten en Paul Evers bij de amateurs en Rick van Dijk, Harrie Peeters, Leon Daniëls, Jack Piels, Luuk Peeters en Rick Huidekoper bij de masters. De grote, zware ronde was weer opengesteld. Er werd hard gereden en in het begin lag het veld redelijk dicht bij elkaar. Door de pittige korte klimmetjes viel dit echter vrij snel helemaal uit elkaar. Bij één van de afdalingen kwam Harrie hard ten val, gelukkig leek dit zonder al te veel gevolgen. Hij moest de strijd echter wel staken. Bij de amateurs reed Paul een uitstekende wedstrijd en wist met een eindsprint zijn 9e plaats te behouden. Arno werd keurig 16e. Bij de masters bleek Rick van Dijk de beste benen te hebben van de club. Hij werd 5e met vlak achter hem op een 7e plaats Jack. Luuk werd 13e, Leon 15e en Rick Huidekoper 16e.

Al met al heerlijke wedstrijden op een uitdagend parcours.

Na afloop van de wedstrijden werd het eindklassement vastgesteld en kon worden geconcludeerd dat MTB Baarlo 3 podiumplekken heeft. Finn Keunen en Noud Peeters zijn de winnaars in hun categorie en Ricardo Kreutz eindigde juist achter Noud op een 2e plaats.

We kunnen terugkijken op een mooie wintercompetitie, waarbij MTB Baarlo zich weer van de beste kant heeft laten zien. Zowel de rijders als de supporters hebben het visitekaartje achtergelaten. Iedereen die op zijn manier een bijdrage heeft geleverd bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *