6 podiumplaatsen voor MTB Baarlo in Venlo

Ditmaal werd i.v.m. Kerst de wedstrijd voor de Jos Feron Cup op zaterdag gereden. Deze 13e en laatste wedstrijd van het jaar, werd verreden op, voor MTB Baarlo bekend terrein. Wekelijks wordt hier door de renners getraind tijdens de wintermaanden. Dat belooft dus mooie resultaten.

 

In het eerste blok was het de beurt aan de nieuwelingen junioren om te strijden voor het podium. Kevin Laning was vandaag zeer gemotiveerd, en dat was te zien. Nadat hij samen met Noud Peeters een goede start had, bepaalde hij het tempo van de wedstrijd vanaf de koppositie. Noud kon volgen. Het gat met de nummer 3 werd groter. Dit wisten ze tot het einde van de wedstrijd vol te houden. Een mooi begin van de dag met direct 2 podiumplaatsen, Kevin 1 en Noud 2. Tom Peeters werd 5e, Glenn Caumans 6e en Jules Ursulman 8e.

 

Bij de jeugd van categorie 3 verschenen Rik Peeters en Stijn Coenen aan de start. Ook zij konden goed uit de voeten op dit zeer gevarieerde parcours. Dit resulteerde voor Rik in een 15e plaats en voor Stijn  in een 20e plaats.

 

Bij de jeugd van categorie 2 waren het Finn Keunen en Freek Bouten die de strijd aangingen . Beiden hadden een goede start. Al snel reed de nummer 1 een gat, waardoor er een strijd tussen Finn en Freek ontstond om plek 2 en 3. Finn reed gedurende een grote tijd van de wedstrijd op de 2e plaats met Finn in zijn wiel. De uitslag werd uiteindelijk bepaald in een mooie eindsprint waar een fotofinish aan te pas moest komen om de uitslag te bepalen. Finn 2e en Freek 3e. Wat een mooie strijd. In categorie 1 verscheen Zepp Aelen in het zwart-oranje aan de start. Hij reed naar een mooie 15e plaats.

 

In de middag was het als laatste de beurt aan de heren en masters MTB. De opkomst was, waarschijnlijk vanwege Kerst, niet erg groot. Voor MTB Baarlo waren het bij de heren Frank Lamber en Yannick Smedts die na het fluitsignaal het veld in vlogen. Yannick reed al snel naar een 3e plaats. Hij wist op een gegeven moment nog even dicht bij de nummer 2 te komen, maar die wist ook weer van hem weg te rijden. Een 3e plaats voor Yannick. Frank, nog niet geheel fit, reed een mooie wedstrijd waar hij eindigde op een 7e plaats.

 

Bij de masters verschenen Harrie Peeters, Rick van Dijk en Jack Piels in het kleine deelnemersveld. De heren konden na het fluitsignaal direct voorin meedoen. Uiteindelijk moest Rick de kopgroep loslaten. Harrie streed nog wel voorin mee, al had hij het op sommige stukken erg zwaar. Er werd een hele tijd gestreden om de 3e en 4e plaats. Tegen het einde van de wedstrijd wist Harrie door en hele mooie inhaalactie de 2e plaats te bemachtigen. Deze wist hij vast te houden tot aan de finish. Rick van Dijk werd 5e en Jack Piels 7e.

 

MTB Baarlo kan tevreden terugkijken naar deze laatste wedstrijd van het jaar.

Met in het nieuwe jaar nog 4 wedstrijden te rijden komt het einde van de strijd om de Jos Feron Cup in zicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *