Jos Feron Cup Watersley Sittard 25-10-’15

Noud Peeters wint op zondag 25 oktober in Sittard bij de nieuwelingen/junioren MTB. Daarmee kwam het totale aantal podiumplekken van MTB Baarlo wederom uit op 4.

Zondag 25 oktober was het gebied ‘Watersley te Sittard aan de beurt voor de 3e wedstrijd om de Jos Feron Cup. In de ochtend viel er nog wat motregen, waardoor het parcours nat was en het er behoorlijk glad was! Het was de parcoursbouwers gelukt om er een heel ander rondje van te maken dan velen dachten. Vele steile klimmetjes, technische afdalingen en een lange asfaltklim waren de scherprechters. Door de gladheid was het oppassen geblazen. Later op de dag kwam er wel weer een zonnetje door en werd het best aangenaam, maar voor het parcours was het kwaad al geschiedt. In totaal waren er 16 deelnemers van MTB Baarlo afgereisd naar het zuiden.

In blok 1 werd de spits afgebeten door de jeugd 3 en de nieuwelingen/junioren MTB (NJ-MTB) en cyclocross (NJ-CC). Bij de jeugd 3 reed Tim Janssen een erg solide wedstrijd. Hij reed alle afdalingen en klimmen fietsend en dat konden ze in die categorie lang niet allemaal zeggen! Bij de NJ-MTB werd de strijd in het begin bepaald door wat (kleine) valpartijtjes. Noud Peeters kon daarvan profiteren en kon een kleine voorsprong op de rest opbouwen. Deze werd echter nooit heel groot. Ook Wessel Teeuwen en Glenn Caumans moesten vol aan de bak om hun posities te verdedigen of te proberen naar voren te schuiven. Zo zien we het graag! Stef Hendriks reed deze dag mee bij de NJ-CC. Doordat hij daar nog niet eerder was gestart moest hij achteraan beginnen. Hij kon echter al vrij snel naar voren stomen, maar op dit parcours zat een podiumplek er helaas net niet in. Het was wel een spannende strijd!

Bij de masters cyclocross (Mas-CC) reed John Montulet in blok 2 mee. Na de podiumplaatsen van de afgelopen 2 wedstrijden waren de verwachtingen hoog gespannen. Zou het hem weer lukken? Helaas moest John na 2 rondes de strijd staken doordat er door een valpartijtje een spaak in zijn achterwiel was gebroken. Einde wedstrijd voor hem.

Voor blok 3 werd het parcours weer ingekort, zodat de jongste jeugd ook een veilig en leuk rondje kon rijden. Bij de jeugd 1 was het Zepp Aelen die de eer van MTB Baarlo hoog hield. Zepp rijd voor het eerste jaar de wedstrijden en doet dat met veel overgave en plezier. Dat is het belangrijkste! Bij de jeugd 2 gaat het er al wat serieuzer aan toe. Daar wordt flink geknokt voor elke positie. Freek Bouten, Finn Keunen, Stijn Coenen en Guus Janssen reden voor wat ze waard waren. Fraaie acties lieten ze zien op dit mooie parcours! Uiteindelijk ging Freek er vandoor met zijn eerste podiumplek in deze wintercompetitie. Gefeliciteerd!

In blok 4 is het de beurt aan de MTB-ers. Zowel de amateurs (Her-MTB) als de masters (Mas-MTB) starten in dit blok. De ronde werd weer aangepast en er zaten nu de nodige pittige klimmetjes en technische afdalingen in. Het parcours was nog steeds erg glad, maar de ervaren rijders wisten hier wel mee om te gaan. Harrie wist er het meeste uit te slepen met een fraaie 2e plaats. Voor sommigen was het nog lastig om op de fiets te blijven zitten, maar iedereen wist uiteindelijk wel te finishen.

We kunnen weer tevreden terugkijken op een geslaagde wedstrijddag. Ook mede door de goede verzorging en aanmoedigingen langs de kant!

Hieronder staan de uitslagen van MTB Baarlo:
Jeugd 1:
12 Zepp Aelen

Jeugd 2:
3 Freek Bouten
4 Finn Keunen
7 Stijn Coenen
9 Guus Janssen

Jeugd 3:
19 Tim Janssen

Nieuwelingen/Junioren MTB:
1 Noud Peeters
3 Wessel Teeuwen
5 Glenn Caumans

Nieuwelingen/Junioren CC:
4 Stef Hendriks

Heren MTB:
15 Mark Doesburg

Masters CC:
DNF John Montulet

Masters MTB:
2 Harrie Peeters
6 Jack Piels
9 Peter Nielen
20 Luuk Peeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *