Jos Feron Cup #5 te Brunssum

Winst voor Noud Peeters bij de Nieuwelingen/junioren MTB en Harrie Peeters bij de masters MTB!

 

Op zondag 8 november werd er door onze leden gereisd naar het zonnige zuiden en wel naar Brunssum. En zonnig was het, het kwik steeg tot ongeveer 20 graden, waardoor het lekker vertoeven was in het Schutterspark. Het parcours hier staat bekend als zwaar. Na de start volgt er al snel een lange, zware beklimming met een behoorlijk stijgingspercentage. Daarna volgt een afdaling en eenmaal beneden aangekomen direct weer een klim. Deze is smal, zanderig en met veel bochten. Dan volgt een makkelijker stuk aan de achterkant van het parcours dat vooral naar beneden gaat en na een draai kom je weer bij de finish. De leden van MTB Baarlo hebben hier weer een mooie strijd gestreden, met even mooie resultaten. Bij de nieuwelingen/junioren MTB was het podium geheel zwart/oranje gekleurd. Bij de masters MTB was het Harrie Peeters die weer een overwinning behaalde.

 

Verhaal van Mark Doesburg:

Wat vorige week in Reuver was (kort te beschrijven als een racebaan die niet geasfalteerd was), was vandaag in Brunssum totaal niet terug te vinden. Brunssum valt in mijn ogen te omschrijven als zwaar, technisch en genieten. Dat zware was na de start al te merken. Goed weg kunnen komen en aansluiting kunnen houden in het startveld. Daarna kwam de lange ‘klim’. Dit was puur afzien en op kracht naar boven, wat mij redelijk lukte. Elke ronde toch wel in een constant tempo de bult op kunnen komen. Daarna in de switchbacks bergaf lekker mee kunnen rijden. Toen weer een klim getrotseerd met switchbacks. Goed mijn race kunnen rijden. Af en toe een groepje masters voorbij moeten laten gaan. Daarna kwam het bochtenwerk tijdens de strook bergaf. Heerlijk!! Toen een recht stuk valsplat omlaag dus…. remmen los en zwaartekracht haar werk laten doen! 40+ km/h. De race prima uitgereden, enigszins opgelucht, want het was een ZWAAR parcour. 16e plek, 11 punten meegepikt in het klassement. Kortom, met een prima gevoel naar Schweiberg wat naar zeggen een zwaar parcour moet zijn. Niet heel technisch maar lange, slopende klimmen.

 

Verhaal van Marcel Coenen (die voor het eerst aan een wedstrijd meedeed!)

Op je 42e je eerste MTB wedstrijd fietsen, kan dat eigenlijk wel?.

Bij MTB Baarlo wel.

Vooraf 2 doelstellingen gemaakt:

  1. uitrijden,
  2. niet op mijn plaat gaan.

 Achteraan gestart en mij erop ingesteld daar de hele race te zullen rijden. Voor zover er al sprake was van enige illusie was die na de tweede beklimming echt om zeep geholpen. Het was hangen en wurgen om boven te komen en de gedachte dit vijf keer te moeten doen maakte het er niet beter op. Gaandeweg toch iets van een eigen tempo weten te vinden. Dat tempo hield wel in dat er al snel plaats gemaakt moest worden voor de (veel) snellere heren. Alsof er ergens een elektromotor verstopt was, zo snel kwamen die gasten voorbij gevlogen. Bij de afdaling na de tweede klim toch nog bijna een boom geknuffeld maar gelukkig kon ik net voldoende naar links hangen om er langs te rijden. Wat vooral bij is gebleven zijn de enthousiaste aanmoedigingen. Het voelde bijna alsof ik echt ergens voor aan het strijden was en achteraf bleek dat ook zo te zijn. Volgens zoonlief Stijn en de jongeheer Freek Bouten was ik nl. echt niet laatste geworden en dat was stiekem wel wat ze verwacht hadden… Al met al een leuke ervaring, waarvan ik waarschijnlijk morgen nog de (ver)zu(u)re vruchten pluk.

 

Uitslagen:

Jeugd 1:

13 Zepp Aelen

 

Jeugd 2:

9 Finn Keunen

11 Jasper Ottenheym

13 Freek Bouten

17 Stijn Coenen

19 Guus Janssen

 

Jeugd 3:

24 Tim Janssen

 

Nieuwelingen:

1 Noud Peeters

2 Wessel Teeuwen

3 Glenn Caumans

 

Heren MTB:

16 Mark Doesburg 16

 

Masters MTB:

1 Harrie Peeters

6 Peter Nielen

18 Luuk Peeters

20 Marcel Coenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *