Alpen Tour 9 – 12 juni 2016

Alpen Tour 2016

 

Schladming 9. – 12. Juni 2016,

Bijna een week geleden deden er 2 teams van Team MTB Baarlo mee aan 1 van de grootste meerdaagse wedstrijden op het gebied van Mountainbiken, namelijk de Alpen Tour Trophy UCI 2.1.

Kirsten Peetoom en Jeroen Daniels deden mee in de klasse Mixed duo en Rick en Jovi Huidekoper als Men Duo. Als verzorgers gingen mee Monique en Ton Nijssen en als masseuse/verzorging Judith Reijnen van Vita Sensus.

Dinsdag vroeg in de morgen vertrokken de teams richting Oostenrijk en daar aangekomen in het appartement (Rick, Jovi en Judith in de camper) lekker wat gegeten daarna op tijd naar bed.

Woensdag zijn we begonnen met de benen los te rijden en een verfrissende massage, waarna om 19.00 uur de briefing door de organisatie van de Alpentour volgde.

Donderdag klokslag 10:00 uur begon de 1e etappe (53 km/2.400 hm). Het beloofde een zware dag te worden mede door het slechte weer. Er moest een klim van in totaal 13 km naar 1.840 meter hoogte bedwongen worden. We reden in een steeds dikker wordende mist naar boven en op de top was het nog maar 4 graden. Snel wat extra kleding aan en hop de afdaling in. Daarna moest nog een klim van ongeveer 3-4 km overwonnen worden voordat we aan de spectaculaire slotafdaling over het downhill parcours begonnen. Beide teams wisten de dag goed door te komen in het slagveld. Op de 1e dag vielen er direct veel deelnemers uit. Jovi en Rick eindigden als 14e en Kirsten en Jeroen reden verassend direct naar een podiumplek tussen de mixed duo’s met een 3e plaats.

Vrijdag begon de dag erg goed met een stralende zon en een prachtige 2e etappe met veel hoogtemeters (58 km/2.900 hm). We kregen 2 lange klimmen voorgeschoteld. De tweede klim was een flinke kuitenbijter naar 2.000 meter hoogte en hier belandden we (te voet) in de sneeuw. Een lang loopstuk volgde over spekgladde rotsen (maar wat een uitzicht!). Erna volgde nog een lange afdaling, een laatste klimmetje en als slot weer de afdaling over het downhill parcours.  Uiteindelijk reden Kirsten en Jeroen weer podium (3e). Jovi en Rick wisten een paar plaatsjes naar voren te schuiven en sloten de dag af als 12e.

Op zaterdag was de koninginnenrit van 67 km met 3.100hm. Direct in de 1e klim reden Kirsten en Jeroen mee met het mixed duo dat 1e lag -en al 2 etappes gewonnen had- en konden de duo’s op de 3e en 4e plek halverwege deze klim niet meer volgen. In de afdaling verloren ze het contact met de nr 1 en reden ze ervoor om te zorgen dat de nr 3 niet meer terug kon komen. In de laatste klim kregen ze weer zicht op de nr 1 en sloten ze net aan voor de top. De laatste – wederom de downhill- afdaling gingen Jeroen en Kirsten als 1e duo in maar helaas was het andere duo net wat sneller en werden Kirsten en Jeroen 2e op 4 sec afstand. Wat een dag en wat hebben ze getoond mee te kunnen doen voor de overwinning!! Bij Jovi en Rick kreeg Jovi te maken met een knieblessure. Na veel twijfel hebben ze toch doorgereden en met een enorme wilskracht en hun vechtersmentaliteit kwamen ze over de streep op een keurige 13e plaats, respect voor de vechters!!

Op zondag kregen we een afsluitende klimtijdrit voorgeschoteld over 14 km met 1.300 hm. Jovi en Rick zetten een hele solide wedstrijd neer en kwamen na 1,5 uur afzien over de streep als 13e. Jovi en Rick eindigden uiteindelijk in hun klasse keurig als 13e en met de woorden van Rick  “wat een ervaring, wat was dit gaaf om te doen”. 

Kirsten en Jeroen hadden hun zinnen gezet op een goede klassering in de afsluitende tijdrit. Op zaterdag leek het erop dat zij toch de betere klimmers waren en ja, dit ging alleen maar omhoog, dus het was nog 1 keer alles eruit halen wat er nog in zat en nog 1 x stampen!! Kirsten reed met een enorm tempo direct op kop. Het waren 14 zware kilometers maar het loonde want ze wonnen met 2 min voorsprong op de nr 2 de laatste etappe, wat gaaf in dit veld!! Een echte topprestatie. Uiteindelijk werden ze 3e in het eindklassement.

Al met al een hele goed prestatie van Team MTB Baarlo in deze grote UCI 2.1 wedstrijd. We hebben ontzettend veel nieuwe ervaringen opgedaan, veel geleerd, genoten van het mooie uitzicht en van de gave afdalingen. In zo’n wedstrijd kun je alleen maar presteren als alles klopt en daarbij is de verzorging van heel groot belang en waarde!! Ton, Monique en Judith heel erg bedankt voor jullie hulp onderweg, voor jullie een 1e plaats!!

Tot volgend jaar!!

Jeroen, Kirsten, Rick, Jovi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *