Benelux Cup wedstrijd 4 + 5 juni 2016 te Eupen (B)

Verslag door Mark Doesborg. Op 4 juni was de eer aan ons om de strijd aan te gaan in Eupen. Wat filmkes gekeken over het parcours en ik wist enigszins wat mij te wachten stond. Vanochtend samen met Jack Piels koers gezet richting Eupen. Allebei hadden we er heel erg veel zin in.
Daar aangekomen werd al gauw bevestigd dat het een overlevingsstrijd zou worden. Nadat we een ronde hadden verkend konden we naar de start.
Met opstellen bleek dat de verkeerde startlijst aanwezig was. Hè toch.. kon ik wat plaatsen naar voren schuiven…

Toen het fluitje klonk konden we volle bak de startklim oprammen. De taak aan mij om zo ver mogelijk door te rijden naar voren. Geslaagd! Daarna begon het glijwerk. Het was echter een heel erg mooi parcours! Een XCO-rondje wat toch wel te meten was aan het niveau van Beringen (B).
De technische stukken waren nog lastiger en verraderlijker. Kortom, het hele parcours was een grote glibberpartij.

Maar goed, ik heb mijn ding kunnen doen. Ik heb goed gedoseerd kunnen rijden en technische stukken goed gereden. Geen risico genomen en mijn eigen wedstrijd gereden.

Na driekwart race een bidon aangepakt van Wil Nijssen en de race uitgereden. 

Al met al een hele geslaagde dag. Technische vaardigheden op de proef gesteld (en hoe) en weer heel wat geleerd!
Bedankt Team MTB Baarlo voor de gezelligheid en het lachen! We hebben weer een mooie eerste dag BeNeLux-cup gehad.
Ik ben in ieder geval tevreden over hoe ik vandaag heb kunnen rijden ondanks de zware omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *