Benelux Cup wedstrijd Landgraaf 22 en 23-08-’15

Succesvol MTB weekend voor MTB Baarlo in Landgraaf met 2 podiumplaatsen!

Op 22 en 23 augustus 2015 vond de 6e Benelux Cup wedstrijd plaats in Landgraaf. Ondanks de vakantieperiode waren er toch op beide dagen rijders van MTB Baarlo present. Zoals gebruikelijk zijn op zaterdag de amateurs, de masters (40+ en 50+) en de nieuwelingen aan de beurt en op zondag rijden de junioren van MTB Baarlo. Ook was er op zondag een funklasse waaraan deelgenomen werd.

De omstandigheden waren prima en, ondanks het pittige parcours, lag het er allemaal best snel en droog bij. De temperaturen maakten dat het nog extra zwaar was; natuurlijk vooral in de vele zeer zware beklimmingen (tot boven de 20%)!

Uit het parcourskaartje van Landgraaf was al af te leiden dat het zwaar zou worden. Termen als ‘steep climb’, ‘steep descent’, ‘tree and rock climb’, ‘switchback climb’, ‘double drop off’, ‘switch back descent’, ‘halfpipe’, ‘root descent’ doen het ergste vermoeden. Tijdens de verkenning bleek dit bevestigd te worden. Gelukkig was het al bijna een week droog, dus dat maakte dat er overal gewoon gefietst kon worden. Dit was voorgaande jaren wel eens anders; gladheid en modder maakte toen dat delen niet meer te fietsen waren. Het beloofde dus een mooie race te worden waar iedereen van MTB Baarlo wel mee uit de voeten moest kunnen. Na afloop bleek dat het inderdaad ook erg zwaar was geweest. De meesten waren helemaal ‘kapot’ gereden en hadden op het eind niets meer over (moet natuurlijk ook niet, maar toch). Gelukkig was er ook dit keer op zaterdag weer een goede verzorging van Wil en ook Rick Kater kwam kijken. Rick Kater heeft fotos gemaakt en (samen met Wil) in de verzorgingspost gestaan. Op zondag werd die taak voor Mark door Paul verzorgd. Zonder deze hulp en assistentie ziet een wedstrijd er toch weer anders uit. Namens de rijders: bedankt hiervoor! Jullie staan er iedere keer toch maar weer!

De resultaten van dag 1:

Amateurs:
18 Paul Evers

Masters 40+:
12 Rick van Dijk
22 Luuk Peeters

Masters 50+:
3 Jack Piels

Nieuwelingen:
52 Noud Peeters

De resultaten van dag 2:

Junioren:
2 Roel van der Stegen

Fun klasse:
18 Mark Doesburg

Namens MTB Baarlo: alle rijders gefeliciteerd met jullie top prestaties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *