BeneluxCup race 3 Erezee (B).

Afgelopen zaterdag stond de 3e wedstrijd om de Beneluxcup in het Belgische Erezee op het programma. Erezee ligt ongeveer 45 minuten rijden onder Luik in de Ardennen en de organisatie had een lange en erg zware ronde uitgezet. Het technische gehalte lag zeker lager dan de vorige wedstrijd in Houffalize, maar met drie lange steile klimmen wel een heel stuk zwaarder om te rijden. Het venijn zat deze wedstrijd echter in de snelheid van de afdalingen en de nodige stenen/boomwortels die ontweken moesten worden om toch maar geen stootlek te rijden. Dat ondervond Luuk Peeters al na een kleine halve ronde na de start en Leon Daniëls op 800 meter voor de finish.

Maar als eerste stond Noud Peeters aan de start voor zijn eerste internationale wedstrijd ooit bij de nieuwelingen. Voor hem was het een dag van veel kijken, leren en proberen de race uit te rijden. Zijn start was naar behoren en hij kon zich goed redden in een sterk deelnemersveld. In de tweede ronde ondervond Noud echter dat het toch iets anders was dan de snelheids rondjes in Nederland en dat je de hele wedstrijd zeer geconcentreerd moet rijden. In de afdalingen, bezaaid met stenen en boomwortels, is een foutje snel gemaakt. Hij maakte een klein stuurfoutje en kwam met zijn knie op een steen terecht. Hierdoor kon hij geen kracht meer zetten en was het einde oefening voor Noud. Hij moest de wedstrijd, met toch een hele ervaring rijker, helaas voortijdig staken.

Als laatste waren de masters 40+ aan de beurt met Peter Nielen, Rick van Dijk, Luuk Peeters en Leon Daniëls aan de start voor MTB Baarlo. Peter ging er als een speer vandoor en kon zich meteen mengen in de kopgroep, terwijl Rick en Leon zich in het middenveld nestelden met Luuk daar weer een paar plekken achter. Peter moest aan het einde van de eerste ronde het hoge tempo in de kop laten varen en het iets rustiger aan doen. Met het ingaan van de derde ronde kwam Rick aansluiten bij Peter en ze reden samen naar de finish. De 4e ronde werd geteisterd door een wolkbreuk die het parcours plaatselijk spiegelglad maakte. Peter kon aan het einde van de 4e ronde, ondanks een eigen valpartij en het aflopen van de ketting van Rick, toch nog het verschil maken en als 14e over de streep komen. Rick kwam een halve minuut later als 15e over de finish.
Leon reed zich na de start elke ronde een paar plaatsen naar voren en met het ingaan van de derde ronde kon hij op plaats 17 doorkomen. Een paar honderd meter voor de finish liep de voorband echter door nog onverklaarbare reden langzaam leeg en moest hij lopend over de eindstreep komen. Hierbij verloor hij helaas nog drie plaatsen en werd uiteindelijk als 20e geklasseerd.
De wedstrijd van Luuk was kort maar krachtig: hij ging van start, reed de startklim op gevolgd door een lange afdaling, rijdt met zijn achterwiel vermoedelijk op een steen en rijdt lek. Dat betekende de rest van de ronde en circa 40 minuten lopen. Na het wisselen van zijn achterwiel is hij toch al fietsend als 25e geklasseerd!

Al met al mooie resultaten en weer genoeg verhalen voor de terugreis. Wil Nijssen bedankt voor de tent en het verzorgen.

De foto’s en volledige uitslagen staan online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *