BeneluxCup race 4 Eupen (B) 06-06-’15

Op zaterdag 6 juni 2015 stond de 4e wedstrijd om de Benelux Cup in het Belgische Eupen op het programma. Het plaatsje Eupen ligt juist ten zuiden van Aken in een mooie omgeving. Van MTB Baarlo zijn in totaal 6 man afgereisd naar deze nieuwe uitdaging op de kalender.

Paul Evers was al vroeg daar, omdat hij bij de amateurs al om 14.00 uur moest starten. Hij ondervond al gelijk dat de organisatie een behoorlijk moeilijk, zwaar en zeer technisch parcours had uitgezet. Doordat het rond dat tijdstip ook nog hier en daar vochtig was bleek het ook nog extreem glad te zijn. Paul wist wel een hele goede wedstrijd te rijden. Het technische zware parcours leek hem goed te liggen. Hij leek zelfs op een top 10 klassering af te stevenen totdat het noodlot toesloeg… Lek! En ook nog in de laatste ronde. Goed om Paul zo in zijn element te zien. Ondanks de lekke band is Paul toch geklasseerd op een 34ste plek. Chapeau!

De overige heren hoefden pas om 16.00 uur te starten. Dit waren de 40+ ers Peter Nielen, Rick van Dijk en Luuk Peeters en de 50+ ers Jack Piels en John Montulet. Tijdens de route verkennen hadden zij ook kennis gemaakt met de heftige afdalingen, steile klimmen, de drop-offs en het gemaakte tracé met daarin een flinke hoop grond, een wasbord, een rockgarden en een pumptrack, afgesloten met een kombocht. En dat alles binnen ca 20 meter! Een enkeling merkte al dat je daar niet op volle snelheid overheen moest en had al een klein bodemonderzoekje gedaan….

De start van de verschillende categorieën vond weer eens een keer gelijktijdig plaats. Dat betekende dat de 30+, de 40+ en 50+ in die volgorde ook van start ging. Dat waren best veel deelnemers en dus drukte! Gelukkig werd het startveld redelijk uit elkaar getrokken door de vrij lange (ca 600 meter) startklim over het asfalt. De start ging goed en een aantal rijders kon zich vrij goed van voren laten zien. Bij Luuk ging het de eerste ronde niet helemaal goed bij een drop-off, met als gevolg dat er een flinke slag in het wiel zat. Hij heeft de race nog wel uit kunnen rijden. De overige rijders streden voor wat ze waard waren. En dat was niet altijd even makkelijk op dit loodzware parcours en met redelijk hoge temperaturen. De vochtvoorraden werden flink aangesproken en waren op het einde van de wedstrijd bij iedereen op. MTB Baarlo heeft zich weer van de beste zijde laten zien en mooie resultaten geboekt. Peter Nielen is bij de 40+ 9e geworden, Rick van Dijk 13e en Luuk Peeters 25ste. Bij de 50+ waren de resultaten zelfs nog beter: John Montulet 5e en Jack Piels 6e.

Op de terugreis werd de ronde nog vele malen in de gesprekken teruggehaald. Op naar de volgende uitdaging!

Enkele foto’s staan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *