Berlicum GP Kivada 22-03-’15

Op zondag 22 maart, de dag na de JMW te Berlicum, was het de beurt aan oudere mtb-ers. De eerste categorie waarin de leden van MTB Baarlo aan mochten treden was de Masters 40+. De start stond gepland om 10.35, maar door de vele aanmeldingen liep dit een beetje uit. Er stonden maar liefst 94 deelnemers aan de start! Dat is andere koek dan de Jos Feron Feron cup van afgelopen winterperiode. Voor het bepalen van de eerste startposities gold het klassement van het vorig jaar. Vanaf circa startpositie 10 werd geloot. Vanuit MTB Baarlo stonden Peter Nielen, Rick van Dijk, Leon Daniels, Harrie Peeters en Luuk Peeters aan de start.  Alleen Luuk had de pech om helemaal achteraan te moeten starten. De overigen stonden er redelijk tot goed vooraan bij.

Bij de start van een dergelijke grote groep kun je je wel bijna voorstellen wat er gebeurt bij het fluitsignaal. Enige chaos. Alhoewel, eigenlijk viel dat wel mee. Alleen was er vrij snel na de eerste bocht een valpartijtje waar veel mensen last van hadden. Voor Luuk, die achteraan startte had dit het voordeel dat hij er meteen een aantal voorbij kon. Voorin het veld werd de snelheid al vanaf het begin flink opgevoerd, terwijl het achterin op de singletracks erg dringen geblazen was. Voordat het veld voldoende uit elkaar getrokken was om een eigen race te gaan rijden was er al 1 van de 5 rondes voorbij! Het parcours was vrij lang en het duurde tussen de 15 en 17 minuten om deze ronde af te leggen. De ronde was vrij technisch met veel bochtenwerk, enkele pittige korte klimmetjes, drop-offs en balken erin. Zodra je de ronde in je hebt opgenomen en de smaak te pakken hebt is de wedstrijd zo ongeveer al halverwege. De inhaalmogelijkheden waren ook vrij beperkt, waardoor de startpositie toch wel erg belangrijk bleek te zijn. Tijdens de race gebeurt er ook nog van alles onderweg. Kleine valpartijtjes, een ketting die er vanaf loopt, stuurfoutjes die afgestraft worden en ga zo maar door. Uiteindelijk heeft iedereen gereden voor wat ze waard zijn. Voor de uitslagen: zie verderop in dit verslag.

Om circa 13:35 was het de beurt van de nieuwelingen. In deze categorie stond Noud Peeters namens MTB Baarlo aan de start. Hij stond halverwege het startveld van circa 60 deelnemers. Helaas voor Noud ging het bij de start grandioos mis. Hij werd behoorlijk geraakt door een andere rijder en kwam daardoor ten val. Hij gaf echter niet op en stapte meteen op en ging meteen achter het veld aan. Langzaam maar zeker wist hij toch de nodige rijders te verschalken, maar op een parcours waar inhalen moeilijk is, viel dat niet mee. Hij wist uiteindelijk toch nog op een 50e plaats te eindigen.

MTB Baarlo heeft zich weer van de beste kant laten zien.

Alle uitslagen hieronder op een rij:
Masters 40+:
14 Peter Nielen
22 Harrie Peeters
26 Rick van Dijk
42 Leon Daniels
72 Luuk Peeters

Nieuwelingen:
50 Noud Peeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *