Crossweekend van Roel van der Stegen met 2 podiumplaatsen!

Wedstrijd verlag Roel van der Stegen:

 

In het weekend van 18-19 november reed ik voor een van mijn eerste keren twee crossen in één weekend. Zaterdag de nationale veldrit van Hilversum en zondag de nationale veldrit in Lieshout. Op de eerste dag was Jovi Huidekoper mee afgereisd om te ondersteunen samen met mijn vader. Het was een snel rondje totdat het ontzettend hard ging regen na een aantal ronden. Het werd spiegelglad op het parcours met een aantal mooie drifts op het parcours. Dit veranderde het wedstrijdverloop. Ik kwam als derde over de finish, op een kleine 20 seconden achterstand van de winnaar Koen van Dijke, die al in de tweede ronde weg was gereden. Op plek twee kwam Eddy van Ijzendoorn binnen. Naast deze mannen stond ook de selectie van USA cycling aan de start.

Op zondag was het deelnemersveld haast weer het zelfde, een mooie kans om revanche te nemen! Vandaag waren Stakke van Dyck en mijn vader mee om mij bij te staan. Dit keer reed ik weg in de 3e ronde op een technische stukje met zand met op- en afstappen, trapje omhoog op de fiets en kort door het zand omhoog. Hier had ik eerder al snel door dat ik hier beter was en in mijn voordeel kon benutten. Iedere ronde werd mijn voorsprong iets groter. In de 7e ronde werd ik teruggepakt door Eddy van Ijzendoorn, die vervolgens weer bij mij weg reed. Jammer dat ik de solo vandaag niet kon afmaken. Op plek 3e eindigde Koen van Dijke en zo stonden dezelfde renners als gisteren op het podium, maar dan wel in een andere volgorde.

 

Een goed weekend gereden met twee podiumplekken!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *