Daan Bongers zeer knap 8e in Rucphen 27-01-’18

Daan Bongers zeer knap 8ste in Rucphen

 

Zaterdag 27-1-2018 Rucphen
Na bijna een dik jaar geen Nationale veldrit wedstrijd te hebben gereden ging Daan Bongers samen met Wil Nijssen naar Rucphen. Ze moesten al vroeg vertrekken omdat ze vroeg moesten starten en het ver rijden was. Daan moest deze wedstrijd rijden omdat de punten meetellen voor volgend winterseizoen. Komend winterseizoen wil hij immers graag nog eens flink hard rijden en als je vooraan wilt starten moet je dus nu al wat punten proberen te pakken.

 

Na twee ronden verkend te hebben was Daan zeer te spreken over de ronde. Het was een hele gras ronde maar gelukkig lag er niet heel veel modder. Na de twee ronden ging Daan zich klaar maken voor de wedstrijd en ging Wil de fiets alvast poetsen.
Om 10 uur was het dan zover. Er stonden 47 renners aan de start en omdat Daan nog geen punten had behaald moest hij helemaal achteraan starten. De start ging werelds en hij kon al heel snel opschuiven naar een 6de plaats. Helaas kreeg hij na 1 ronde een kleine inzinking en verloor hij al snel weer 6 plaatsen. Na twee ronden vond hij zijn tweede adem en zo knokte hij zich weer naar voren. Twee ronden voor het einde reed hij in een groepje van 4, rijdend voor plaats 7. Opeens kwam Daan even met het stuur aan de verkeerde kant van het lint. Je moest op die plaats door diepe sleuven van modder. Een renner vóór hem wisselde plots van spoor, waardoor hij zelf zijn eigen spoor niet kon houden Zo kwam hij even achteraan in de groep te rijden. Uiteindelijk werd hij toch knap 8ste.

 

Daan was meer dan dik tevreden met dit resultaat na een zwaar laatste half jaar met veel pech.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *