De laatste wedstrijd van dit jaar in Blerick

De laatste wedstrijd van dit jaar in Blerick

Weinig winter, genoeg competitie. De temperaturen waren weer erg lekker om in het kort te gaan rijden. De reis ging dit keer naar een erg mooi parcours nabij het crematorium te Blerick-Boekend, alwaar de 12e wedstrijd om de Jos Feron Cup werd verreden. In de Blerickse bossen wordt altijd een behoorlijk uitdagend parcours neergelegd; deels snel, deels technisch, maar vooral fysiek behoorlijk zwaar vanwege de weinige rustmomenten. Vanwege de goede omstandigheden, zoals het eigenlijk bijna de hele competitie is geweest, was het in Blerick ook weer heerlijk rijden. Nagenoeg het hele parcours was droog. Een enkel modderiger strookje daargelaten. Zand, vooral veel zand, afgewisseld met boomwortels in de klimmetjes en afdalingen maakt het een leuk parcours. Op één stukje was een soort van afslag gemaakt waar je omlaag ging, om vervolgens via een erg los zand strook weer omhoog moest. Een strook waar de cyclocrossers mogen rennen, maar waar de MTB-ers alleen maar balen. Dat zijn stukken waar zij niet op zitten te wachten. Vooral bij de eerste blokken was de zandstrook (te) veel van het goede. Bij de volwassenen was deze strook wel te fietsen.

Erg leuk om te zien dat ook de dames vandaag in grote getale waren gekomen. Zowel Kirsten Janssen als Helma Piels startte namens MTB Baarlo, maar zij hadden toch nog wat anderen weten te overtuigen die momenteel nog geen lid zijn. Wie weet, want het was te zien dat ze allemaal genoten en als je de verhalen achteraf allemaal moet geloven! In totaal 24 rijders van MTB Baarlo verschenen aan de start!

Bij de nieuwelingen/junioren reed Tom Peeters een ijzersterke race. Nadat bij de start zijn ketting eraf ging zette hij vol overgave de achtervolging in. Op het einde van de wedstrijd wist hij zelfs nog even op plek 2 terecht te komen. Helaas voor hem wist Noud Peeters zich net op tijd te herpakken. Tom wist uiteindelijk wel op een zeer verdiende 3e plek terecht te komen. Het eerste podium voor Tom deze wintercompetitite. Klasse!

De overige podiumplekken waren deze week voor Noud Peeters op plek 2 bij de nieuwelingen/junioren en Harrie Peeters op plek 2 bij de masters MTB.

Goed om te zien dat de vele supporters, ouders, aanhang, etc van MTB Baarlo tot het laatst blijven om alle rijders met volle overtuiging door elke ronde te juichen. Wat is dat mooi!

Een goede impressie van de wedstrijd is te zien bij de foto’s. Kijk hiervoor onder het tabje ‘media’.

Onderstaand een samenvatting van de resultaten van de rijders van MTB Baarlo.

Uitslagen:

Jeugd 1:
Zepp Aelen 14

Jeugd 2:
Finn Keunen 6
Freek Bouten 7
Jasper Ottenheym 10
Stijn Coenen 11
Guus Janssen 15
Bruno Geraedts 18

Jeugd 3:
Rik Peeters 12
Owen van Dijk 18

Dames:
Helma Piels 8
Kirsten Janssen 17

Nieuwelingen:
Noud Peeters 2
Tom Peeters 3
Wessel Teeuwen 4
Glenn Caumans 5

Masters Cyclocross
John Montulet 5

Heren MTB
Frank Lamber 12
Noud Nijssen 13
Mark Doesborg 16

Masters MTB:
Harrie Peeters 2
Rick van Dijk 5
Jack Piels 8
Luuk Peeters 15
Marcel Coenen 18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *