District Kampioenschap Zuid te Dommelen

Zaterdag had ik mijn eerste crosswedstrijd van het seizoen. Dit was het DK in Dommelen. Het parcours was op het Eurocircuit in Valkenswaard. ’s Ochtends had ik het parcours verkend. Het rondje was heel snel, met veel bochten van 180 graden en technische bochtjes. Hier was ik in het voordeel met mijn MTB skills. Ik moest op de 2e rij starten omdat ik nog geen punten had gehaald. De start was vrij lang en kon al goed opschuiven naar voren. Ik ging als 2e het veld in. In de eerste ronden liet nummer 3 een gat vallen op de nummers 1 en 2 en hierdoor miste ik de aansluiting met de kop van de wedstrijd. In de tweede ronden reed ik weg bij de nummer 4 en hierna heb ik de hele wedstrijd solo gereden op een 3e plek. Het gat met de nummer 2 wisselde voortdurend gedurende de race, en ik kwam er niet bij. Na een korte wedstrijd van 40 minuten (bij de MTB wedstrijden 75 minuten) finishte ik op een mooie 3e plek achter winnaar Maik van der Heijden en tweede renner Mitch Groot. Ik ben tevreden met het resultaat, met een voorbereiding van 1,5 week op de crossfiets. Dit was de eerste wedstrijd om punten te pakken voor het NK veldrijden. Over twee weken rijdt ik elk weekend een cross om zo in topvorm te zijn om het NK veldrijden op 11 januari in Veldhoven!

Roel van der Stegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *