Finale Toma Cycles Cup Watersley Sittard, 21-01-’18

Mooie afsluiting Toma Cycles Cup in Sittard

Op zondag 21 januari was het dan zover: de laatste wedstrijd om de Toma Cycles Cup. Deze werd verreden in Sittard. De locatie staat altijd bekend om het uitdagende en zeer technische parcours. Ook deze keer was het , mede door de modder, weer een hele uitdaging om het parcours te trotseren.

 

Bij de nieuwelingen/ junioren stonden de inmiddels bekende gezichten weer aan de start. In het sterke deelnemersveld, schoten zij na het fluitsignaal het veld in. Allen kenden een goede start. Noud Peeters had helaas in één van zijn laatste ronden pech; ketting kapot. Dit werd lopen tot de finish, wat hem toch nog een 5e plaats opleverde. Glenn Caumanns kon zijn wedstrijdritme niet helemaal vinden. Hij werd 6e. Tim Janssen kon goed uit de voeten hier op zijn favoriete parcours. Dit resulteerde in een 4e plaats. Niels Disveld, die nog nooit eerder een wedstrijd in Sittard had gereden, leverde een zware strijd met het parcours. Voor hem een 10e plaats.

Deze wedstrijd had nog maar weinig invloed op het eindklassement. Hier domineerden de leden van MTB Baarlo met Glenn Caumanns op een 1e plaats, Noud Peeters werd 2e en Tim Janssen 3e. Niels Disveld behaalde een mooie 5e plaats.

 

Vervolgens was het de beurt aan de jeugd van categorie 3. Freek Bouten en Finn Keunen wisten de gehele wedstrijd bij elkaar te blijven, een goede samenwerking resulteerde voor Freek in een 8e plaats en voor Finn in een 9e plaats. Guus Janssen en Luc Disveld bleven in het eerste gedeelte van de wedstrijd ook bij elkaar. Na een aantal ronden moest Luc Guus toch laten gaan. Guus behaalde een 11e plaats en Luc een 13e plaats.

 

In de middag was het dan eindelijk de beurt aan de jongste jeugd van MTB Baarlo. Zij waren al vroeg naar Sittard gekomen om hun clubgenoten aan te moedigen. Ze stonden te popelen. Jeugd 1 en 2 reden bij deze laatste wedstrijd tegelijkertijd hun race. Voor hen was het parcours ook erg zwaar, met name de slingerklim met een venijnig bultje onderaan. De renners lieten zich echter niet klein krijgen en streden voor wat ze waard waren. Koen Zeelen behaalde een 8e plaats, Emiel Thijssen werd 11e en Luc Peeters 14e.

Zepp Aelen kwam in categorie 2 als 19e over de finish.

 

Als laatste was het de beurt aan de grote mannen. Stef Hendriks en Yannick Smedts bij de heren en Luuk Peeters bij de masters MTB. Stef had een hele goede start en wist al snel een 3e plek in het rennersveld te bemachtigen. Dit kon hij een aantal ronden goed volhouden. Helaas werd hij gedurende de wedstrijd niet lekker, waardoor hij niet verder kon rijden. Yannick kon in het eerste gedeelte van de wedstrijd zijn ritme niet goed vinden. Gelukkig herpakte hij zich en wist uiteindelijk weer naar voren te rijden met een 3e plaats als resultaat.

Luuk Peeters die goed uit de voeten kon op dit parcours eindigde als 7e.

 

Met dank aan Theo Gelissen en Lucas Jansen Sportography voor de mooie foto’s!

 

Er kan teruggekeken worden op een mooie wintercompetitie. De parcoursen waren erg divers waardoor er elke week voor ieder wat wils was. MTB Baarlo kan trost zijn op haar leden, met mooie wedstrijdresultaten en een geheel MTB Baarlo podium bij de nieuwelingen/junioren in het eindklassement. De renners gaan nu een rustperiode in en daarna gaan ze zich opmaken voor het nieuwe wedstrijdseizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *