Doelstelling

Onze vereniging heeft zich als doel gesteld het promoten van het mountainbiken als wedstrijdsport. Hierbij vinden wij het van belang dat met name jeugdige talenten vroegtijdig ontdekt worden, zodat deze op een juiste wijze begeleidt kunnen worden. De wedstrijdafdeling bestaat op dit moment uit actieve wedstrijdrenners en aanstormende talenten. De doelstelling van onze vereniging is het begeleiden van enthousiaste wedstrijdgerichte mountainbikers(-sters), daarom vinden wij het niet van belang om een groot aantal leden te hebben. Wij streven ernaar om juist de meest talentvolle leden binnen onze vereniging te krijgen.

Deze talenten ontwikkelen zich het best als ze goed begeleid worden. Hierbij denken wij niet alleen aan het technisch mountainbiken, maar ook aan alles wat daarbij hoort. Dan moet je denken aan zaken als: Hoe is de begeleiding in de thuissituatie. Hoe zijn de schoolprestaties. Zijn school, privé en sport te combineren. Hoe ontwikkelt zich een talent op sociaal vlak, enz.
Omdat wij het als vereniging erg belangrijk vinden dat een talent zich op de juiste wijze kan ontwikkelen, hebben wij drie KNWU gediplomeerde trainers aangenomen. Onze trainers verzorgen wekelijks een gevarieerde training, zodat alle facetten van de mountainbikesport aan de orde komen.

Deze training vinden in de zomermaanden plaats op diverse locaties, zodat alle disciplines aan bod kunnen komen. Hierbij moet je denken aan klimmen/dalen, tijdrijden, fietsbeheersing, etc. Tevens zorgt onze vereniging, waar mogelijk, ook voor individuele begeleiding van de renners.