Jeugdweekend MTB Baarlo 16/17-08-’17

MTB Baarlo: jeugd gaat op trainingsweekend

In het weekend van 16/17 september stond er voor de jeugd van MTB Baarlo geen wedstrijd op het programma, wel een trainingsweekend. Dit werd door de Baarlose vereniging in samenwerking met de Bergklimmers georganiseerd.

 

Op vrijdag 15 september was het dan eindelijk zover. De jeugd van MTB Baarlo en de Bergklimmers gingen op hun jaarlijks trainingsweekend. Om 19.00 uur werd er verzameld bij de kerk in Beegden, waar vervolgens samen naar de kamplocatie in st. Odilienberg gefietst werd. Daar aangekomen werd de locatie ingericht en ging men zich gereed maken voor de eerste nacht.

 

Op zaterdag sloot de jongste jeugd ook aan bij het gezelschap. Er werd gestart met techniek training. Er werden allerlei vaardigheden geoefend, zoals bochten rijden, balletjes van de ene pilon naar de andere verplaatsen, ringsteken en natuurlijk werden er ook gave schansen van pallets gebouwd voor het nodige stunt- en vliegwerk.

In de middag stond er een duurtraining op het programma. De groep werd verdeeld over verschillende afstanden, die wel opliep tot 40 km.

 

Na het avondeten was het tijd voor gezelligheid bij het spel “ren je rot”.

 

Op de zondagmorgen reden de renners nog een toertocht in verschillende groepen. Bij terugkomst daarvan waren de ouders alweer gearriveerd om iedereen op te halen.

 

Er kan teruggekeken worden op een succesvol trainingsweekend. Er is veel geleerd, vaardigheden zijn verder ontwikkeld en nieuwe vriendschappen tussen de verenigingen zijn gesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *