JFC Beesel Walsberg 11-12-’16

Op hetzelfde uitdagende parcours als waar de dag ervoor de Limburgse clubkampioenschappen plaatsvonden, werd op zondag 11 december de 11e wedstrijd om de Jos Feron Cup verreden. De renners van MTB Baarlo waren erg gretig om het podium te behalen, zij hadden immers de ronde op zaterdag al goed verkend.

Zoals gebruikelijk was het eerste startsignaal voor de nieuwelingen/ junioren. Het waren maar liefst 6 renners van MTB Baarlo die na de fluit het veld in stoven. Noud Peeters had geen goede start en lag in het eerste gedeelte van de wedstrijd op een 5e plaats. Zijn inhaalrace kon beginnen en niet zonder succes. Ook Stef Hendriks en Kevin Laning konden goed voorin mee. Helaas reed Kevin Laning, terwijl hij op een mooie 3e plek lag, lek waardoor hij niet kon finishen. Noud Peeters wist naar het hoogste podium te rijden en Stef Hendriks werd 3e.

Glenn Caumans werd 6e, Tom Peeters 7e en Jules Ursulman 10e.

Bij de jeugd categorie 3 verschenen Tim Janssen, Stijn Coenen en Rik Peeters aan de start. Tim had een erg goede start en reed al snel op een 3e plaats. Helaas kwam hij in een afdaling ten val, waardoor hij terugzakte naar een 5e plek.

Rik Peeters werd 10 en Stijn Coenen 15e.

In de middag was het de beurt aan de jongste jeugd. Hierbij klonk het eerste startsignaal voor jeugd 2. Finn Keunen en Freek Bouten namen direct de leiding in deze wedstrijd. Op het technische stuk kon Freek zich goed uitleven, waardoor hij een kleine voorsprong pakte. Al snel werden de eerste achterblijvers gedubbeld, waarbij Finn de pech had dat hij deze net op het smallere stuk tegenkwam. Freek liep hierdoor verder uit.

Hij wist zijn voorsprong tot het einde te behouden en eindigde op een 1e plaats, Finn werd 2e.Guus Janssen werd in deze categorie 13e.

Het tweede fluitsignaal was voor jeugd 1, waar MTB Baarlo vertegenwoordigd werd door de benjamin van de vereniging: Zepp Aelen. Het was voor hem een zwaar weekend. Gedurende de week was hij ziek geweest, op zaterdag werd hij clubkampioen en nog niet geheel fit reed hij op zondag naar een mooie 14e plaats.

Als sluitstuk werden de mannen en Masters MTB losgelaten op dit zware parcours. Bij een aantal van hen waren de clubkampioenschappen nog te voelen in de benen. Yannick Smedts kon na de start een lange tijd voorin mee, op korte afstand gevolgd door Paul Evers. Uiteindelijk viel Yannick wat terug, Paul wist zijn plek te handhaven. Hij eindigde als 4e, Yannick als 9e.

Bij de Masters MTB reed Harrie Peeters, nog niet geheel fit, naar een mooie 5e plek. De rest van de renners van MTB Baarlo volgden hem, Rick van Dijk 6e, Peter Nielen 7e en Jack Piels 8e.

Er kan terug gekeken worden op een mooi wedstrijdweekend. De renners van MTB Baarlo hebben weer mooie resultaten geboekt op deze, door de eigen vereniging georganiseerde wedstrijd, waarbij complimenten aan de parcoursbouwers zeker niet misplaatst zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *