JFC Brunssum onder regenachtige omstandigheden 13-11-’16

MTB Baarlo rijdt 6e wedstrijd voor Jos Feron Cup

Op zondag 13 november werd de 6e wedstrijd om de Jos Feron Cup verreden in Brunssum. De dag startte erg grauw en regenachtig. Daardoor lag het parcours er in sommige bochten wat glad bij. Door het regenachtige weer was de opkomst minder dan bij vorige wedstrijden.

 

Voor MTB Baarlo verschenen er ook beduidend minder renners dan gewoonlijk aan de start. In de ochtend werd weer begonnen met de Nieuwelingen/ junioren. Daar verschenen Noud Peeters, Glenn Caumans, Wessel Teeuwen, Jules Ursulman en Kevin Laning aan de start. Kevin had al vrij snel in de wedstrijd problemen met zijn achterrem, waardoor hij helaas vroegtijdig de wedstrijd moest verlaten. De andere heren hadden het zwaar op dit parcours. Voor hen zat er een lange klim in, gevolgd door een klim die iets technischer was. Noud Peeters eindigde uiteindelijk op een 4e plaats, daarmee staat hij nog steeds 1e in het algemeen klassement. Glenn Caumans werd 5e, Wessel Teeuwen 6e en Jules Ursulman 10e.

 

Vervolgens was het de beurt aan de jeugd uit categorie 3. Daar verscheen Tim Janssen aan de start. Hij had deze week wederom pech. Ditmaals technische problemen bij het schakelen. Gelukkig werd dit snel opgelost. Hij wist zich goed terug in de wedstrijd te vechten en eindigde uiteindelijk op een 8e plaats.

 

Tegen de tijd  dat de jeugd van categorie 1 en 2 aan de start verscheen, werd het langzaamaan al wat droger. Hier was het Finn Keunen die in het begin van de wedstrijd goed vooraan mee kon doen. Het kopgroepje bleek echter te sterk in deze wedstrijd.  Na een mooie eindsprint werd hij 5e. Freek Bouten werd 6e en Guus Janssen 11e. Zepp Aelen wist in categorie 1 naar een 12e plaats te rijden.

 

Aan het einde van de dag waren de mannen MTB aan de beurt. Hier verscheen alleen Jeroen Dekker aan de start voor de Baarlose vereniging. Hij heeft het grootste gedeelte van de wedstrijd 3e gelegen, maar wist dit aan het einde van de wedstrijd niet vast te houden. Met een 4e plaats net geen podium voor hem.

 

Op deze 6e wedstrijd van het winterseizoen helaas geen podiumplaatsen voor MTB Baarlo. Volgende week weer nieuwe kansen tijdens de wedstrijd in Meijel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *