JFC Landgraaf 4-12-’16: Freek Bouten Limburgs Kampioen!

Op zondag 4 december werd het Limburgs Kampioenschap MTB verreden in Landgraaf. Voor MTB Baarlo betekende dit twee maal brons en één maal goud.

 

Freek Bouten reed afgelopen zondag naar het hoogste podium tijdens de open Limburgse kampioenschappen MTB. Na het startsignaal bij de jeugd van categorie 2, reden er 5 man weg. Na de eerste beklimming was er nog maar een tweetal over. Daarbij lag Freek 2e. De kopman probeerde een aantal malen weg te rijden, waarbij Freek met veel moeite kon volgen. In de laatste ronde besloot Freek in de klim weg te rijden, met succes. Al snel had hij 30 meter te pakken.

Hiermee wist hij het hoogste podium te pakken, het Limburgs kampioenschap was binnen en daarmee een mooie gouden medaille.

Finn Keunen pakte het brons in deze categorie. Na de start wist ook hij met de eerste 5 weg te rijden. Helaas kon hij de aansluiting na de eerste klim niet behouden. Hij wist vrij snel weg te rijden van de nummer 4 en kon dit gedurende de hele wedstrijd vast te houden. Hij reed een sterke wedstrijd, waarbij hij als 3e over de finish kwam en daarmee het brons pakte.

 

In de ochtend was het Noud Peeters die ook het brons wist te pakken bij  de nieuwelingen  junioren. Hij had een goede start en vloog als 2e het veld in. Gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd was het een strijd om het zilver en het brons. Helaas kwam Noud in de voorlaatste ronde ten val, waardoor hij de aansluiting met zijn medevluchter verloor. Hij wist het gat nog goed dicht te rijden en wist zelfs nog langszij te komen, maar helaas door een achterblijver volgde er nét geen eindsprint. Een bronzen medaille voor Noud Peeters.

 

Wederom mooie resultaten voor MTB Baarlo. Op zondag 11 december organiseert de Baarlose vereniging een wedstrijd voor de Jos Feron Cup op de Walsberg in Beesel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *