JFC wedstrijd te Meterik: 7 podiumplaatsen!

MTB Baarlo was afgelopen zondag 23 oktober in grote getale aanwezig bij de derde wedstrijd van de Jos Feron Cup in Meterik. Het uitdagende parcours was voor veel renners bekend terrein omdat ze daar veel trainen op het vast parcours. De regen had ervoor gezorgd dat het parcours snel was. Het was deze wel wel goed koud, dus de dikkere (lange) kleding kon aan.

De eerste startrij bij de nieuwelingen/junioren werd geheel bezet door renners van MTB Baarlo. Een sterke race van Noud Peeters leverde hem de eerste plaats op. Kevin Laning werd tweede. Glenn Caumanns kwam net niet op het podium, hij werd vierde. Wessel Teeuwen en Jules Ursulman werden respectievelijk zesde en achtste.

In categorie 3 was het de beurt aan Stijn Coenen en Tim Janssen. Tim wist al snel de tweede plaats in te nemen en hield die de gehele wedstrijd vast. Stijn eindigde als 15e.

In de middag verschenen de jeugd categorieën 1 en 2 aan de start. In categorie 2 werd wederom de eerste startrij bezet door MTB Baarlo. Finn Keunen, Freek Bouten en Guus Janssen waren alle drie erg gebrand op het behalen van het podium. Dit lukte alleen Finn, hij werd tweede. Freek werd vijfde en Guus zesde. In categorie 1 verscheen Zepp Aelen aan de start. Hij eindigde als tiende.

Als laatste was het de beurt aan de heren en masters MTB. Bij de heren MTB werd er door Yannick Smedts en Jeroen Dekker lang gestreden om de derde plaats. Deze was uiteindelijk weggelegd voor Jeroen Dekker. Bij de masters waren het Harrie Peeters en Peter Nielen die, op dit voor hen bekende rondje, streden om het hoogste podium. Na een spannende strijd was het Peter Nielen die eerste werd, Harrie Peeters werd tweede.

Met zeven podiumplaatsen waaronder twee eerste plaatsen was het een succesvolle dag in Meterik voor MTB Baarlo. De volledige uitslagen staan hier.

 

Onderstaand volgt het verhaal van Peter Nielen die weer eens sinds lange tijd op de hoogste trede plaats mocht nemen!

Vandaag stond de vierde ronde van de Jos Feron cup op het programma en deze werd verreden in de schadijkse bossen in Meterik. Ik had zaterdag de ronde al verkend en gezien dat deze er perfect bij lag.

Alle snelle masters stonden weer aan de start dus het zou een zware wedstrijd worden. Voor MTB Baarlo stonden naast mij ook Harrie, Jack en Erik aan de start. Mijn start was deze keer wel goed en ik kon de eerste ronde redelijk makkelijk volgen op de derde plaats. De tweede ronde kwam ik op kop en heb toen twee ronden vol door gereden om de groep wat uit te dunnen.

Dit lukte goed en we waren nog met z’n vieren. De volgende ronde ging Arno er vol gas tussenuit en ik moest even passen. Stefan Lotz en Harrie namen niet over dus toch maar weer ddorgereden.

Arno hield het tempo gelukkig ook niet vol en ik zette alles op alles om weer aan te sluiten. Stefan maakte een fout en stond effe naast de fiets dwars op het pad. Harrie en ik sloten aan bij Arno en zo waren we met z’n drieën.

De laatste ronden reden we wat rustiger, in de laatste ronde zou de beslissing vallen. Ik dacht een derde plaats is best goed. Tot mijn verbazing kon ik op het rechte stuk na de finish naar de kop gaan,

dit is toch mijn zwakste stuk. Eenmaal op de singletrack was het rustig blijven en op de stukken waar je in kan halen gas geven. Dit lukte best goed waardoor niemand meer voorbij kwam en ik als eerste kon finishen. Harrie passeerde Arno nog en maakte er zo een  één-twee van voor mtb Baarlo. Erik reed een solide wedstrijd , had alleen wat onenigheid met de jury of hij nou wel of niet gefinisht  was. De vijftiende plaats was voor hem. Jack wilde zijn wedstrijd het liefste weer snel vergeten, na een goede start kreeg hij te maken met een ketting die er twee keer afliep en een leeglopende achterband. Meer dan de zestiende plaats zat er niet in. Volgende keer hopelijk meer geluk voor Jack.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *