JMW Beesel 30-05-’15

De 10e Jeugd Mountainbike Wedstrijd werd op zaterdag 30-5-2015 gehouden in het Limburgse Beesel op het parcours van De Walsberg. Dit voormalige motorcross circuit was voor de gelegenheid omgetoverd tot een uitdagend MTB parcours. De vele klimmetjes en technische afdalingen vergden het uiterste van de jonge renners. Mountainbike Vereniging Baarlo had alles in het werk gesteld om niet alleen het parcours zo uitdagend mogelijk te maken, maar ook de randvoorwaarden waren tot in de puntjes geregeld.

 

In de jongste categorie stonden Finn Keunen, Freek Bouten en Guus Janssen aan de start voor MTB Baarlo. Finn kon zich meteen na de start voorin vestigen en een mooie 9e plaats neerzetten, Freek en Guus kwamen als respectievelijk 22e en 25e over de finish.

 

Stijn Coenen en Jasper Ottenheijm gingen in categorie 4 van start en hadden behoorlijk wat moeite met het hoge tempo, maar konden toch op een verdienstelijke 32e en 35e plaats eindigen.

 

Categorie 5 werd vertegenwoordigd door Owen van Dijk en Tim Janssen. Owen kwam als 30e over de streep en Tim die herstellende was van een griepje, kon zijn normale tempo op deze zware ronde niet houden en eindigt als 43e.


In de oudste categorie waren alle ogen gericht op Stef Hendriks en lokale favoriet uit Reuver Ricky Neunen. Ook stonden Glenn Caumanns en Jules Urselmann voor MTB Baarlo aan de start. Stef kon zich ook meteen na de start voorin rijden en na een sterke race als 9
e finishen. Terwijl Ricky zijn technische kwaliteiten ten toon kon spreiden en op een goede 17e stek wist te eindigen. Glenn deed het in zijn allereerste wedstrijd ooit erg goed en kwam als 28e over de streep. Jules reed stabiel zijn rondjes en kwam als 34e over de streep.


Als laatste ging de open klasse van start met veel renners van MTB Baarlo. De wedstrijd werd gewonnen door Gijs Dohmen, juist voor Harrie Peeters en William Beurskens. Paul Evers werd 4
e, Noud Nijssen 6e, Rick van Dijk 7e, Peter Nielen 10e, Rick Gommans 11e, Leon Daniëls 13e, Mark Doesborg 21e en Ricardo Kreutz 26e. Sjoerd Vallen moest helaas voortijdig de strijd staken.


MTB Baarlo kan weer terug kijken op een zeer geslaagd evenement met in totaal 246 deelnemers over acht categorieën verdeeld. Dit is weer een record qua aantal deelnemers, wat zeker te maken heeft met het uitdagende parcours, de limburgse vlaai en niet te vergeten een goede organisatie.

Foto’s van de wedstrijd staan hier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *