Limburgs Kampioenschap in Venlo 29-10-’17

 

MTB Baarlo rijdt Limburgs kampioenschap

Op zondag 29 oktober werden de open Limburgse kampioenschappen verreden in Venlo. Ook voor MTB Baarlostonden er kanshebbers aan de start.

In het eerste blok was het de beurt aan de nieuwelingen/ junioren om te strijden voor de mooie kampioenstrui. Noud Peeters, Glenn Caumanns, Rik Peeters, Tom Peeters, Tim Janssen en Niels Disveld gingen hier de strijd aan op het zware, maar zeer uitdagende parcours. Helaas was er al vrij vroeg in de wedstrijd een valpartij, waardoor de wedstrijd stilgelegd moest worden. Een herstart was het gevolg. Door de vertraging werd er nog een wedstrijd verreden over 3 rondes. Dit betekende voor de heren dat ze de concentratie weer moesten herpakken en er vol voor moesten gaan. Noud kon direct voorin meedoen, er werd door hem fel gestreden voor die felbegeerde trui. Helaas kon hij de eindsprint niet winnen, een tweede plek voor hem. Tom Peeters, die een sterke wedstrijd reed, greep met een 4e plaats net naast het podium. Glenn werd 5e, Tim 6e, Rik 7e en Niels 10e.

Bij de jeugd van categorie 3 was het Freek Bouten die redelijk voorin meekon. Het podium was helaas niet binnen bereik dit keer, een mooie 5e plaats voor hem. Finn Keunen werd 9e, Guus Janssen 15e en Luc Disveld 17e.

Ook bij de jeugd 1 en 2, waar MTB Baarlo veel nieuwe leden heeft rijden, helaas geen zwart- oranje op het podium. Toch erg mooie prestaties hier. Tijdens het inrijden bleek het parcours erg technisch en zwaar te zijn. Toch verscheen deze jeugd vol goede moed aan de start en behaalden weer mooie persoonlijke resultaten. Bij jeugd 1 reed Koen Zeelen als 14e over de finish, Emiel Thijssen als 17 direct gevolgd door Luc Peeters op een 18e plaats.

Bij jeugd 2 was het Jens Engelen die als eerste van de Baarlose vereniging de eindstreep passeerde op een 26e plaats, Sil Gijsen werd e en Zepp Aelen 32e.

Als laatste was het de beurt aan de grote mannen om dit uitdagende parcours te trotseren. Stef Hendriks zette het hoogste resultaat voor MTB Baarlo met een 8e plaats. Yannick Smedts volgde op korte afstand met een 12e plaats, daarachter passeerde Frank Lamber de finish op een 13e plaats.

Bij de masters greep Harrie Peeters helaas net naast het podium met een 4e plaats. Rick van Dijk werd 6e, Jack Piels behaalde een 11e plaats en Luuk Peeters eindigde als 18e.

Het was een mooi kampioenschap. Complimenten voor de organisatie voor het mooie, uitdagende parcours.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *