LJC Beesel 21-05-’16

MTB Baarlo organiseert landelijke jeugdwedstrijd

Om 8.00 uur in de ochtend was het al een behoorlijke drukte op de Walsberg in Beesel. De laatste hand werd gelegd aan het parcours, de catering werd ingericht en de geur van verse koffie begon zich langzaamaan te verspreiden. MTB Baarlo was er klaar voor, de wedstrijddag kon beginnen.

Rond de klok van 9 begonnen de eerste verenigingen zich met hun tenten en renners op het terrein te begeven. Er werd parcours verkent en de fietsen werden gekeurd.

De eerste en tweede categorie startten om 10.30 uur en 11.00 uur. Zij reden de kleinere ronde van ongeveer 1.5  km. In categorie 2 verscheen Zepp Aelen aan de start. Hij had vooraf al goed getraind op dit rondje en dat was te zien. Hij fietste een erg goede race en eindigde uiteindelijk als 19e.

Om 11.30 uur  was het de beurt aan de renners van categorie 3. Daar startten geen renners van MTB Baarlo.

In categorie 4, waar de renners om 12.00 uur vertrokken, verschenen maar liefst 4 jongens van onze vereniging aan de start. Finn Keunen, Freek Bouten, Guus Janssen en Bruno Geraedts mochten op het parcours van 3km. laten zien wat ze waard waren. En dat deden ze. Ook zij lieten zien dat ze voldoende techniek en vaardigheden bezaten om dit zware parcours en de trap van Daniëls traprenovaties, te trotseren. Dit eindigde in de volgende resultaten:

Freek Bouten:                  7
Finn Keunen:                    14
Guus Janssen:                  25
Bruno Geraedts:              28

 

Na de middagpauze volgden de laatste 3 jeugdcategorieën. Te beginnen met categorie 5 waarin Jasper Ottenheym en Stijn Coenen verschenen. Zij behaalden respectievelijk een 32e en 40e plaats.

 

Deze categorie werd gevolgd met de start van categorie 6 om 14.15 uur. Hierin verscheen onze laatste jeugdrenner van de dag, Tim Janssen. Hij verreed hier ook een goede wedstrijd, op en parcours dat hem erg ligt. Resultaat: 30e

 

De dag werd afgesloten met een open fun klasse.  De opkomst hier was erg groot. Het deelnemersveld bestond uit 56 renners, waaronder  15 renners van MTB Baarlo. 

 

We kunnen terugkijken op een succesvolle dag.

De opkomsten waren groot met ruim 200 jeugdrenners en ruim 50 renners in de fun klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *