LJC Den Helder 03-06-’17: Podium!

MTB Baarlo: podiumplaats op LJC Den Helder

OP zaterdag 3 juni werd er door de jeugd van MTB Baarlo weer een landelijke jeugdwedstrijd gereden. Ditmaal ging de reis naar het noorden, helemaal naar Den Helder.

 

In het eerste middagblok was het de beurt aan de jeugd van categorie 5. Daar startten Freek Bouten en Guus Janssen. Freek kon na de start direct goed mee met de kopgroep. Dit wist hij gedurende de halve wedstrijd vol te houden. In de laatste 3 ronden moest hij de nummer 1 en 2 laten gaan. Hij lag nog als 3e in het veld. In de voorlaatste ronde lag hij 4e, maar in de laatste ronde wist hij weer zijn 3e positie terug te pakken. Daarmee werd hij 3e overal en 2e jongen.

Guus startte zijn wedstrijd erg goed. Hij wist na de start al snel een paar plaatsen naar voren te rijden, waardoor hij in een groepje van 2 kwam. Hij wist al snel weg te rijden bij deze andere renner en wist het gat steeds groter te maken. Tegen het einde van de wedstrijd kwam hij echter energie tekort en wisten 2 renners achter hem weer bij hem te komen. Een 26e plaats was het eindresultaat voor Guus.

 

In het laatste blok verscheen Tim Janssen aan de start voor de Baarlose vereniging. Zijn wedstrijd verliep wegens materiaalpech niet geheel succesvol. Hij wist de klimmetjes niet goed op te komen doordat zijn ketting telkens vastliep. Hij reed zijn wedstrijd wel uit, met een 24e plaats als eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *