Marathon Daun (D) 09-09-’17

Een vettige dag in Daun voor de marathonrijders van MTB Baarlo, maar wel een dag met hele goede prestaties en persoonlijke records!

Op zaterdag 9 september zijn Mark Doesborg en Jack Piels samen met verzorger Ton Nijssen al vroeg op pad gegaan naar het Duitse Daun waar de Vulkan Bike Eiffel-marathon op het programma stond. 100 km met 2300 hoogtemeters. Een grote kluif!

Direct na aankomst, om 8 uur, gingen Jack en Mark hun nummers ophalen. Het beloofde een vettige route te worden en een strijd om warm te blijven.

Nadat de bevoorradingsstrategie uitgepluisd was, gingen de renners richting start, waar om 09:00 uur exact het startschot klonk.

Beide renners kwamen goed weg. Ze konden redelijk bij elkaar blijven in het peloton. Naarmate de wedstrijd vorderde, werden de verschillen iets groter. Jack had voor de koers nog een ander wiel met een andere band gestoken, zodat hij meer grip had.

Nabij de eerste verzorgingspost, op 29 kilometer, zaten de mannen 3 minuten uit elkaar.

Bij de tweede post, na 55 kilometer ploeteren door de blubber, zaten de mannen 6 minuten uit elkaar.

Op 79 kilometer, wat tevens de laatste post was zaten Jack en Mark slechts 12 minuten uit elkaar.

Jack kwam uiteindelijk binnen met een strakke tijd van 4 uur en 23 minuten. Mark kwam 15 minuten later binnen met een tijd van 4 uur en 38 minuten.

Niet alleen de tijd was erg goed. Wat bleek, de klassering was ook heel erg goed. Jack kwam als 4e master 3 over de finish en als 30e algemeen. Echter, er bleek een fout te zijn gemaakt bij de organisatie, waardoor Jack 3e is geëindigd! Super gefietst Jack! Super prestatie en iets om trots op te zijn.

Mark kwam als 50e algemeen over de finish en als 14e elite renner. Beide renners hebben op 9 september een persoonlijk record gereden en daarmee een super prestatie geleverd!

Jack en Mark willen Ton Nijssen nogmaals bedanken voor de super geregelde verzorging! Super dat je bent meegegaan.

De wedstrijd in Daun is een hele goede voorbereiding geweest op het NK Marathon op 8 oktober te Eijsden, waar de mannen wederom gaan vlammen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *