MTB Baarlo in Nederweert-Eind

Zondag 14 december werd in Nederweert-Eind de 10e wedstrijd om de Jos Feron Cup gehouden. MTB Baarlo was er natuurlijk weer bij. Dit keer was het niet Wil Nijssen die al keurig de tenten had opgesteld, maar werd die taak met veel verve overgenomen door de familie Janssen.

Er waren weer genoeg leden van MTB Baarlo afgereisd naar het Nederweert-Eindse, ondanks dat deze wedstrijd bij veel mensen bekend staat als een saai, weinig uitdagend snel en kort rondje. Of zou het komen door de regen van de afgelopen dagen dat er toch wat meer rijders verstek laten gaan?

De ronde lag er eigenlijk keurig bij. Er was een enkel plekje dat nog nat en glad was, maar van een modderige baggerbende was absoluut geen sprake. Dat viel in ieder geval mee! De ronde liep vanaf start finish een heuse speeltuin in waar een slalom-achtig parcours was gemaakt door het lossere speelzand. Van daaruit door bospaadjes waar inhalen niet echt een optie was. Er waren slechts enkele korte stukjes waar je in kon halen. Het laatste deel van het parcours liep over een soort weiland waar mollen en konijnen vrij spel hebben gehad. Door menigeen werd dit deel van het parcours vergeleken met een knollenveld. Wat hobbel-de-bobbel partij!

In de ochtend was het de beurt aan blok 1. In dit blok starten de dames, jeugd 3, jongens MTB en jongens CC (cyclocross). In de laatstgenoemde categorie zijn geen deelnemers van MTB Baarlo. Aan de start stonden bij de dames Maril van der Stegen, bij de jeugd 3 Stef Hendriks, Jules Urselmann en Gijs Kessels en bij de jongens MTB Noud Peeters. Iedere rijder reed een solide wedstrijd. Met name de MTB-ers hadden wel een voordeel in de speeltuin ten opzichte van de veldrijders. Stef kon met zijn veldrijfiets in het begin het tempo voorin nog wel goed volgen maar moest op het laatst de winst toch laten gaan.

In blok 2 starten de heren CC en masters CC. Voor MTB Baarlo reed John Montulet bij de masters CC. Hij reed een goede wedstrijd en was in het beging goed voorin erbij. Maar wat lag het tempo hoog! John kon dit tempo helaas niet tot het einde volhouden en moest enkele plekken opgeven.
In blok 3 was het de beurt aan de jeugd 1 en jeugd 2. Aan de start verschenen voor de jeugd 1 Finn Keunen en Guus Janssen. Bij de jeugd 3 was het Tim Janssen die de eer van MTB Baarlo moest verdedigen. Alle 3 streden ze voor wat ze waard waren. Finn kon een hele tijd om de winst strijden, maar moest op het laatst helaas de winst laten gaan.

Als laatste was blok 4 aan de beurt. In dit blok komen de heren MTB en de masters MTB aan de beurt. Dit keer geen rijders van MTB Baarlo aan de start bij de heren MTB, maar gelukkig wel bij de masters MTB: Jack Piels en Luuk Peeters. Ook in dit blok werd gestreden om iedere meter. Jack kon vanaf de start goed mee voorin en kon met nog 3 rijders strijden om plek 3 in de wedstrijd.

De volgende wedstrijd is op 28 december in Blerick nabij het crematorium.

Het was weer een mooie, maar o zo koude, dag.

De uitslagen op een rij (deze zijn nog niet compleet!!!):

Jeugd 1:
2. Finn Keunen,
?? Guus Janssen

Jeugd 2:
?? Tim Janssen

Jeugd 3:
2. Stef Hendriks,
12. Jules Urselmann,
14. Gijs Kessels

Dames:
8. Maril van der Stegen

Jongens MTB:
2. Noud Peeters

Masters CC:
9. John Montulet

Masters MTB:
4. Jack Piels
?? Luuk Peeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *