MTB Baarlo: landelijke jeugd competitie in Oldebroek gestart op 11 maart 2017.

MTB Baarlo: start landelijke jeugd competitie in Oldebroek.

Op zaterdag 11 maart startte de landelijke jeugdcompetitie voor de leden van MTB Baarlo. De eerste wedstrijd werd verreden in Oldebroek. Onder een stralende zon vertrokken in de loop van de ochtend Finn Keunen, Freek Bouten en de broers Guus en Tim Janssen richting het noorden.

 

In het eerste blok van de middag verschenen Finn, Freek en Guus aan de start. Bij deze jeugd van categorie 5, verschenen ruim 50 renners in het deelnemersveld. Na het startsignaal brak het geweld los. Freek kon direct goed mee. Hij kwam echter ten val waardoor de ketting eraf lag. Hierdoor kwam hij bijna achteraan te liggen. Finn en Guus hadden ook een goede start. Zij reden achter elkaar aan weg. De inhaalrace kon beginnen. In de eerste ronde kwam Finn als 15e door, Freek wist zich in deze ronde al terug te fietsen naar een 29e plaats. Naarmate de wedstrijd vorderde wist Freek steeds meer naar voren te rijden. Dit resulteerde uiteindelijk in een mooie 11e plaats voor hem. Finn werd 19e en Guus 44e.

 

Bij de grootste jeugd in categorie 7 verscheen Tim Janssen aan de start. Nadat hij tijdens de wintercompetitie geblesseerd raakte, had hij er natuurlijk zin in om op deze eerste wedstrijd te gaan knallen. De praktijk wees echter anders uit. Nadat Tim in de eerste ronde ten val kwam, speelde zijn sleutelbeen weer op. De keus was door hem snel gemaakt om, vanwege  de pijn, er een trainingsronde van te maken. Prioriteit werd nu uitrijden. Dus geen rockgardens meer en geen risico’s meer nemen.

Dit resulteerde voor hem in een 34e plaats.

 

Aankomende zaterdag, 18 maart,  wordt de 2e wedstrijd voor de LJC gereden in Berlicum.
Op zondag 19 maart zijn dan de ‘grote mannen’ aan de beurt voor hun eerste wedstrijd, eveneens in Berlicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *