MTB Baarlo: Modderrijden in Arkel en Daun (09-09-’17)

Afgelopen zaterdag, 9 september, stond er voor zowel de jeugd als voor de volwassenen een wedstrijd op het programma. Een viertal jeugdleden reisden af naar Arkel, om daar één van de laatste wedstrijden van het zomerseizoen te rijden. Voor Mark Doesborg en Jack Piels was het in Daun te doen. Daar werd door hen de Vulkanride verreden.

 

Door de regen lagen zowel het parcours in Arkel als dat in Daun er modderig bij, wat Dat natuurlijk weer een extra dimensie aan de wedstrijd geeft.

 

Gelukkig vielen de buien in Arkel voornamelijk tussen de wedstrijden door. Het parcours daar was erg technisch en door de modder was het extra oppassen geblazen.

Als eerste startte Zepp Aelen in categorie 3. Hij had nog wel wat last van regen tijdens de wedstrijd. Dit hield hem echter niet tegen om een mooie race te rijden met een  plaats als resultaat.

 

Na de middagpauze was het de beurt aan Finn Keunen en Guus Janssen in categorie 5. Beide heren kwamen goed weg bij de start. Guus had de pech dat er bij de eerste klim een opstopping ontstond waar hij niet voorbij kwam. Finn reed inmiddels rond een 15e plaats. Dit heeft hij gedurende de wedstrijd mooi vast weten te houden, dit was ook zijn einduitslag. Guus Janssen wist gedurende zijn race nog een tweetal renners in te halen en eindigde op een mooie 31 plaats.

 

In categorie 7 was het Tim Janssen die voor MTB Baarlo de dag afsloot. Hij was bij de start goed weg en kwam tijdens de eerste passage als 18e door. Deze plaats wist hij gedurende de wedstrijd redelijke vast te houden. Er werd wat stuivertje gewissel tussen de 19e en de 20e plaats met wat renners. Uiteindelijk wist Tim als 18e over de eindstreep te komen. Een hele mooie prestatie.

 

Ondertussen waren het Mark Doesborg en Jack Piels die de Vulkanride in Daun verreden. Een marathon wedstrijd van 100 km, met daarin 2300 hoogtemeters. Een hele kluif dus!!

Om 9.00 uur klonk het startschot, beide renners kwamen goed weg. In eerste instantie konden ze redelijk goed bij elkaar blijven in het peloton. Naarmate de wedstrijd vorderde, werden de verschillen groter.  Na de eerste verzorgingspost op 29 km zaten de mannen 3 minuten uit elkaar, bij de tweede post op 55 km was dit uitgelopen tot 6 minuten en bij de laatste post op 79 km zaten Jack en Mark slechts 12 minuten uit elkaar.

Jack kwam uiteindelijk binnen op een strakke tijd van 4 uur en 23 minuten, goed voor een 3e plaats. Mark zette een tijd van 4 uur en 38 minuten neer, goed voor een 14e plaats.

Beide renners hebben deze dag een persoonlijk record gereden en daarmee een super prestatie geleverd.

 

Voor alle renners was deze dag een mooie voorbereiding op de NK’s die gaan komen.De jeugdrenners rijden op 30 september het NK in Sittard. Jack en Mark rijden op 8 oktober het NK Marathon in Eijsden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *