Toma Cycles Cup #4 Reuver 22-10-’17

MTB Baarlo organiseert wedstrijd in Reuver

 

Op zondag 22 oktober organiseerde MTB Baarlo de 4e wedstrijd voor de Toma Cycles Cup. Deze werd verreden in Reuver, waar het parcours er door de regen mooi en super snel bij lag.

Zoals elke week gingen de nieuwelingen/ junioren als eerste van start. Hier waren het deze week Tom en Rik Peeters, Glenn Caumanns, Tim Janssen, Niels Disveld en Noud Peeters die na de fluit het veld invlogen. Noud wist hier al snel de 2e positie te pakken, gevolgd door Glenn en Tom op een 3e en 4e plaats. Tim en Rik streden lange tijd om de 4e en 5e plaats. Gedurende de wedstrijd wist Noud steeds dichter bij de nummer 1 te komen, maar kwam op het einde helaas net een stukje te kort om het hoogste podium te pakken.

Tom reed een erg sterke wedstrijd en behaalde een hele mooie 3e plaats. Tim en Rik wisten aan het einde van de wedstrijd erg dicht bij Glenn te komen. Tim moest echter een paar plaatsen inleveren wegens materiaalpech. Glenn eindigde als 4e, Rik Peeters als 5e en Tim Janssen als 6e.

Niels Disveld reed ook deze week weer een keurige wedstrijd met een 8e plaats als resultaat.

Vervolgens was het de beurt aan de jeugd van categorie 3. Ook hier was MTB Baarlo goed vertegenwoordigd. Freek Bouten kon direct na de start goed mee voorin. Hij reed in een groepje waar een spannende strijd gestreden werd om de 2e en 3e plaats. Helaas moest hij zich aan het einde toch gewonnen geven, een mooie 4e plaats voor hem.

Stijn Coenen en Finn Keunen wisten bijna de gehele wedstrijd bij elkaar te rijden. Aan het einde moest Stijn in Finn toch zijn meerdere kennen. Voor Finn een 10e en voor Stijn een 11e plaats.

Guus Janssen, nog sterk op zoek naar zijn wedstrijdritme, eindigde op een 13e plats. Luc Disveld, die dit jaar voor het eerst deelneemt aan de wedstrijden een welverdiende 15e plaats.

In de middag verschenen er een heel aantal nieuwe leden van MTB Baarlo aan de start bij de jeugd van categorie 1. Met gespannen snoetjes werd er op het startsignaal gewacht. Koen Zeelen. Luc Peeters, Emiel Thijssen en Stijn Renders vlogen het veld in. Nog een beetje zoekende in hoe nu zo’n wedstrijd te rijden, zetten ze allemaal een erg mooie prestatie neer. Koen werd 11e, Emiel 16e, Luc 17e en Stijn 19e.

Bij de jeugd van categorie 2 waren het Zepp Aelen en Jens Engelen die aan de start verschenen. Zepp met inmiddels al wat meer ervaring reed een solide wedstrijd. Hij eindigde als 27e. Jens, die dit jaar voor het eerst start met de wedstrijden, wist zich ook prima te redden op dit parcours. Voor hem een 32e plaats.

Als laatste was het de beurt aan de mannen en masters MTB. Ook hier was het zwart-oranje goed vertegenwoordigd. Bij de mannen kon Yannick Smedts direct vanaf de start mee in de kopgroep. Gedurende de gehele wedstrijd wist hij een tweede plek vast te houden, dit was ook het eindresultaat. Ook Stef Hendriks liet weer een mooie strijd zien. Als jongste telg in dit mannengeweld wist hij een 7e plaats te behalen.

Bij de masters Waren het Harrie Peeters, Peter Nielen, Luuk Peeters, Marcel Coenen en Jack Piels die hier over het parcours vlogen. Harrie kon goed voorin mee en eindigde op een 2e plaats. Peter werd 7e, Jack 11e, Luuk 15e en Marcel 19e

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *