MTB Cup Heeswijk Dinther 12-06-’16

Verslag van de wedstrijd te Heeswijk-Dinther door Mark Doesborg en Luuk Peeters.
Mark Doesborg
Vandaag stond de MTB-Cup Heeswijk op het programma. Vooruitzichten verzekerde ons van regenachtig weer. Samen met Luuk Peeters, Noud Peeters en Glenn Caumans naar Heeswijk-Dinther afgereisd waar het strijdtoneel was. Omdat alles iets uitliep door, jawel, regen en onweer (!) startten wij met de amateurs, elite en beloften een kwartiertje later.

Na het fluitje was het naar voren dringen voor een plaats voordat we de trechter ingingen. Ik had links mijn startplaats bemachtigd dus voor mij was het wat gemakkelijker. Na 2 vechtlustige rondes een plaats bemachtigd in een groepje. Na een ronde wat gespaard te hebben besloot ik om het avontuur zelf af te gaan maken en ben dus weggereden. In de op een na laatste ronde kwamen ze weer bij mij. Jammer. Ik kon helaas de kracht niet terugvinden om het gat dicht te rijden.

Uiteindelijk de laatste ronde ingegaan en toen sloeg het noodlot toe. Een stronk besloot in de weg van mijn rechterpedaal plaats te nemen en lanceerde mij tegen een houten wandje aan. Stuur wat scheef en wat schrammetjes. Opgestapt en verder gekoerst. Links geen kracht kunnen zetten is nooit leuk.
Uitgereden en na dit baalmomentje toch tevreden terug kunnen kijken op een sterke koers.

Wil Nijssen bedankt voor het aangeven van de bidon!!
Luuk Peeters:
Op 12 juni stond er weer eens een Nederlandse XC koers op het programma. Dat was alweer een tijd geleden en na het glibberen en glijden van Eupen een welkome afwisseling. Heeswijk Dinther staat bekend als een vlakke ronde deels door de potgrond en deels over een (voormalige?) crossbaan. Gelukkig had het de afgelopen periode geregend, alhoewel dat tijdens de wedstrijden van de 40+ en de nieuwelingen nog tegenviel. Het was toch behoorlijk droog en zeer stoffig. Zand in de ogen is nooit leuk! Tijdens de wedstrijd van de nieuwelingen begon het al wat te regenen en na die wedstrijd begon het ook nog te onweren (zie verslag Mark).
De voorbereiding verliep goed. We waren op tijdaanwezig en hadden zodoende voldoende tijd voor de verkenning. Samen met Peter Nielen, Noud en Glenn de ronde verkend. Ten opzichte van vorig jaar lagen er wat kleine verschillen in het parcours en waren enkele kunstmatige hopen aangebracht. De start ‘loop’ ging een heel stuk over het asfalt met op het einde een bocht van 180 graden en weer terug over het asfalt. Dat was voor mij persoonlijk niet nodig.
Er is verder weinig te vertellen over deze potgrond/stof/hobbelronde. De hele wedstrijd enigszins op reserve gereden, omdat er nog een zware week voor de boeg staat. Wel in een groepje van 2-4 man kunnen rijden. Nagenoeg de gehele wedstrijd op kop van dat groepje gereden, totdat ik die ‘plakkers’ beu was en even flink in de remmen geknepen heb. Daarna een paar rondes er achteraan gehobbeld, maar de laatste 2 rondes de kop overgepakt en flink gas gegeven. Ik heb ze niet meer gezien….
Ik heb mij geamuseerd en lekker gereden. Ook wel eens fijn als je een wedstrijd rijdt onder de limiet. De benen voelden nog super, dus dat zit wel goed.
Na mijn wedstrijd was het de beurt aan Noud, Glenn en Stef. Stef was met de start meteen goed weg en ook Glenn en Noud gingen goed mee. Voor Noud sloeg het noodlot al na circa 500 meter toe: kettingbreuk. Gelukkig konden we deze vrij snel maken, waardoor hij nog achter aan kon sluiten. Hij reed een sterke wedstrijd, maar helaas wel achter de feiten aan. Kan gebeuren. Stef wist zich rond de 20ste plaats te handhaven en richting het einde zelfs nog wat naar voren te schuiven. Uiteindelijk werd hij 19e. Glenn had deze wedstrijd ook al geen geluk: bij de start was hij in botsing gekomen met een andere rijder en had daarbij zijn ‘lock-out’ kabel gebroken. Hij kon zijn voorvork vering daardoor niet meer gebruiken. Op een ronde als deze is het niet fijn om zonder voorvorkvering te rijden. Je stuitert alle kanten op en houdt geen rug meer over. Hij heeft de wedstrijd wel uitgereden.
Wil en Anita, bedankt voor de verzorging en dat jullie er weer voor ons waren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *