MTB Marathon Hel van Groesbeek 9 april 2017

Hieronder volgt het verslag van Mark Doesborg van de Hel van Groesbeek. In zijn eigen bewoordingen doet hij verslag van een voor hem zeer emotionele come-back! Als kers op de taart is er ook nog een verslag over hem geplaats op de offroadbikers.eu. Onderaan deze pagina staat de link naar dit verslag vermeld. Ook zijn hier nog enkele foto’s te zien. De foto op de voorpagina komt ook van deze site.

 

Mark Doesborg:
Vandaag was het zover. Eindelijk. Na lang wachten was HET moment eindelijk aangebroken. Ik mocht starten in de Hel van Groesbeek en ik reed de 70 km. Het was de eerste wedstrijd na een hele heftige periode. Om even kort een inzicht hierin te geven: de artsen en doktoren hielden het een halfjaar geleden niet voor mogelijk dat ik ooit nog op de fiets zou stappen. 

9 april 2017 was het dan zover. De eerste koers weer voor mij.

Het was een moment om nooit te vergeten. Een moment wat fysiek enorm zwaar was. Veel korte klimmen maar ook lange, slepende klimmen die de kuiten van A tot Z deden verzuren. Heftig. 

Elke meter deden mijn benen meer en meer pijn maar elke meter was voor mij een genot. Ik heb mijn eigen koers gereden en heb in het begin lekker gas kunnen geven. Na een kilometer of 15 mijn tempo kunnen vinden en dit doorgezet tot aan het einde van ronde 1. Toen voelde ik me erg sterk en kon er een tandje bij. Elke klim opvliegen zoals ik nog nooit heb gedaan. Elke afdaling met een piekhartslag naar beneden. 

En toen de finish. Wat een moment. Alles viel van me af. Het was gedaan. 70 helse kilometers. Na zo’n zware periode… en dan gewoon de 70 kilometer uitrijden en dat in een tijd van 3 uur en 12 minuten. 

Het team wat er stond was een team dat voor elkaar vocht. Het team dat je hielp als er iets was. Het team wat je naar voren bracht of voor je een afdaling inging om de snelste lijn te laten zien.

Team: hartstikke bedankt. Ook de verzorgers. Zonder jullie geen koers!!!

Op naar meer supermooie momenten in het seizoen 2017!!!!!!!!!!

 

Verslag op de website van offroadbikers.eu kan hier nagelezen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *