MTB Trophy Watersley Sittard 17 mei 2015

Op zondag 17 mei 2015 was het de beurt aan de ‘grote jongens (en meisjes)’ om van start te gaan bij de MTB Trophy te Sittard. In de ochtend startte eerst de funklasse. Hiervoor had Rick Huidekoper zich aangemeld. Rick reed een heel gedegen wedstrijd op dit zware parcours. Hij wist als 5e over de streep te komen!

Hierna was het de beurt aan de 40+ers. Bij deze groep is altijd een groot deelnemersveld aanwezig; zo nu ook weer. Ook van MTB Baarlo waren er natuurlijk weer veel deelnemers: Harrie Peeters, Rick van Dijk, Leon Daniels, Jack Piels en Luuk Peeters. Al vanaf de strat konden Rick, Harrie, Leon en Jack zich dicht bij elkaar nestelen. Het parcours bleek erg zwaar en de verschillen werden vooral richting het eind wat duidelijker. Luuk reed een gedegen wedstrijd gedurende de wedstrijd ook nog wat naar voren te schuiven. De uitslagen waren : Harrie Peeters 7e, Peter Nielen 18e, Rick van Dijk 19e, Jack Piels 21e, Leon Daniels 22e en Luuk Peeters 39e.

Na de 40+ers mochten de 30+ers starten. Namens MTB Baarlo stond Jeroen Daniels aan de start. Jeroen heeft zich dit jaar meer gericht op het rijden van Marathons, maar pikt af en toe een leuke wedstrijd mee. Hij reed in Sittard een goede wedstrijd en eindigde uiteindelijk als 24e.

De amateurs mochten hierna hun kunsten vertonen. MTB Baarlo werd vertegenwoordigd door Paul Evers en Noud Nijssen. Beiden reden een goede wedstrijd. Noud Nijssen startte wat rustiger op een 41e plek. Elke ronde wist hij verder naar voren te rijden en uiteindelijk als 31e te finishen. Peul mocht verder naar voren starten en wist zich daar redelijk te handhaven. Helaas reed hij in de eindfase van de wedstrijd een tandwielkransje van de achter cassette kapot. Hij wist toch nog als 41e te finishen.

Sluitstuk van de dag waren de junioren. Bij deze categorie reed Roel van der Stegen een thuiswedstrijd. Hij nam vanaf ronde 1 de kop en liep elke ronde verder uit. De uiteindelijke voorsprong op de nummer 2 was maar liefst 4 á 5 minuten! De junioren zijn ongeveer 2 minuten na de eliterijders gestart, maar Roel wist daarvan, op 5 man na, bijna iedereen in te halen. Wat een topprestatie!

MTB Baarlo heeft zich in 2 dagen Sittard van de beste kant laten zien, waarbij de renners prima resultaten hebben behaald. Iets om trots op zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *