NK jeugd Arkel 14-06-’15

NK jeugd op 14 juni 2015.

Het NK blijft altijd een aparte wedstrijd. Iedereen, renners, vader, moeders, trainers, etc. voelen toch meer spanning dan anders. Het NK voor de jeugd vond dit jaar plaats in Arkel. Er was een geweldige mountainbikespeeltuin neergelegd voor de kids, met beklimmingen, los zand, technische afdalingen, 3 rockgardens. Kortom voor iedereen een leuke uitdaging.

MTB Baarlo was flink vertegenwoordigd. Helaas zonder ‘onze’ Wil en Anita. Wil zat thuis op de bank te herstellen van een knieoperatie. Onze penningmeester Ton met vrouw waren echter hele goede vervangers.

Bij de jeugd begon het dan uiteindelijk voor onze vereniging met Freek, Finn en Guus die gas mochten gaan geven. En dat deden ze.

Bij een van de rockgarden leek het wel of Freek op een hovercraft zat. Zo snel vloog hij erover. Maar helaas was het toch een gewone fiets met luchtbanden. Even later stond hij teleurgesteld aan de kant met een lekke band: stootlek. ‘ik hoop volgende jaar hier meer dan een half rondje te fietsen, want het is hier keigaaf’ was een van de eerste dingen die hij zei. De goede spirit dus. En de volgende keer iets meer luchtdruk dan normaal in de banden zetten Freek, dat is wel belangrijk bij zoveel rockgardens. Finn en Guus reden ondertussen heel hard door. Guus had zich voorgenomen om een mooie wedstrijd te rijden en Finn wilde graag bij de eerste tien eindigen. Daar slaagde beide coureurs in. Finn werd 10e en Guus 16e.

Bij categorie 4 hadden Jasper en Stijn alsnog ingeschreven, als een van de laatsten, dus mochten ze ook achteraan starten. Beide gaven meteen vol gas naar voren. Stijn was bang dat hij het koud zou krijgen dus had hij een zweethemd met lange mouwen en een koerstrui met lange mouw aangetrokken. Na een kwart rondje had hier al spijt van. Hij kon zijn warmte helemaal niet kwijt. Hierdoor ging zijn tempo omlaag. Helaas verloor hij enkele van zijn gewonnen plekken weer. Maar goed, weer iets geleerd vandaag. Jasper bleef ook goed knokken. Hij eindigde op de 22e plaats en Stijn op de 24e.

Tim Janssen ging van start bij de volgend categorie (5). Hij liet zien dat er in hem een ware biker schuilt. Ook hij haalde het maximale eruit. Hij genoot van elk bochtje, elke rockgarden, elke afdaling en elke klim. En hij eindigde bij de eerste 30, ook een doel van hem, op de 29e plaats.

Daarna was er voor MTB Baarlo even pauze. Er kon even rustig iets gegeten worden, misschien een kleine plaspauze van de begeleiders. Ondertussen waren Stef en Glenn al begonnen met de voorbereidingen op hun wedstrijd. Lekker losfietsen en ondertussen de zenuwen onder bedwang proberen te houden. De wind nam ondertussen toe in kracht. Toen uiteindelijk de start van categorie 7 plaatsvond mochten zij ook laten zien wat ze waard zijn. Stef kon in de wind de eersten niet volgen. Wat hij ook probeerde, en dat was heel veel, hij kreeg het gat niet dicht. Hierdoor blies hij zich volgens mij op en betaalde toen een paar rondes lang het gelag. Veel renners kwamen hem voorbij en steeds kon hij net niet aanpikken. Hij had er waarschijnlijk meer van verwacht, maar hij eindigde toch nog op een prachtig 19e plek. Meer zat er vandaag helaas niet in. Daar moet hij maar gewoon in berusten. De kracht ontbrak gewoon een beetje. Glenn eindigde op zijn eerste NK op een keurige 35e plaats.

Renners en begeleiders ik vond het een hele gezellige dag en heb bij iedereen een topsport mentaliteit gezien. Hartstikke mooi.

Bart Hanssen

 

Voor enkele foto’s, klik hier (met dank aan Patrick Lagarde en Bart Raeymaekers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *