NK jeugd op Watersley Sittard

Glibberen en glijden op het NK jeugd in Sittard.

Op zaterdag 30 september werd door een zestal jeugdleden het NK voor de jeugd verreden in Sittard. Daarmee werd direct de landelijke jeugdcompetitie afgesloten.

Daar waar het parcours in Sittard normaal gesproken al erg uitdagend en zwaar is, was dit nu extra het geval door de regen. Het parcours was erg modderig geworden, waardoor het nóg meer glibberen en glijden was geworden. De jeugd liet zich hier echter niet door weerhouden. Ze streden voor wat ze waard waren. Helaas waren er veel schuifpartijen en materiaalpech, waardoor de wedstrijden vaak een verrassende wending kregen.

Als eerste stond Zepp Aelen aan de start bij de jeugd van categorie 3. Hij kwam al vrij vlot in de wedstrijd ten val. Dit herhaalde zich later nog eens. Dit hield hem echter niet tegen, snel op de fiets en weer verder. Dit resulteerde voor hem in een uiteindelijke 25e plaats.

Voordat de volgende jeugd van MTB Baarlo moest starten viel er eerst nog flink wat regen, waardoor het parcours er nog verraderlijker bij lag. Gevolg, nog meer schuifpartijen.

Bij de jeugd van categorie 5 waren het Freek Bouten, Finn Keunen en Guus Janssen die na het klinken van het startschot alles gaven wat ze in zich hadden. Freek kon al snel de strijd aangaan voor de 3e en 4e plaats. Helaas kwam ook hij tijdens een duel om deze plaats ten val, waardoor hij plaatsen in moest leveren. Hij werd uiteindelijk toch zeer verdienstelijk 4e. Finn wist na de start al snel rond de 9e plaats te gaan rijden, dit heeft hij de gehele wedstrijd vol weten te houden, waardoor dit ook zijn einduitslag werd.

Guus kende ook een goede start en kon daarna zijn wedstrijd ook mooi uitrijden, met een mooie 22e plaats als eindresultaat.

Bij de volgende categorie was het Stijn Coenen die aan de start verscheen. Hij wist ook zijn wedstrijd goed op te bouwen. Stijn kon met name op de technische stukken goed laten zien wat hij in huis heeft. Dit resulteerde voor hem in een 26e plaats.

Als laatste was Tim Janssen in categorie 7 aan de beurt. Hij had een goede start en kon al snel in een groepje de strijd aangaan om de 18e plaats. Helaas kreeg hij door de vele modder te kampen met materiaalpech, waardoor hij een heel aantal plaatsen moest inleveren. Eindresultaat voor hem was een 25e plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *