NK Marathon, Bart Brentjens Challenge in Eijsden 08-10-’17

Seizoensafsluiting voor de marathonrijders van MTB Baarlo. En wat voor een!

Vandaag (9 oktober 2017) stonden van MTB Baarlo een aantal renners aan de start van het Nederlands Kampioenschap Marathon op de mountainbike.

Het beloofde een modderige editie van de Bart Brentjens Challenge/NK Marathon te worden. Na 200 meter werd dit bevestigd. Bij het indraaien van het veld hadden onze renners nog de kleuren oranje-zwart. Na 220 meter was dit alleen nog maar zwart.

Na een ongelooflijke strijd tegen de kou, kwamen uiteindelijk Jack, Mark en Yannick over de streep. Kirsten staakte voortijdig de strijd wegens omstandigheden (technisch defect).

Voor Mark Doesborg was dit een hele bijzondere editie. Vorig jaar kon hij de strijd niet aangaan wegens een heftig ongeluk. Hij beloofde destijds dat hij koste wat kost de marathon zou gaan rijden!

Verslag door Mark:
In het begin kon ik lekker mee met de start. Jack was al gevlogen en Yannick kon ik blijven zien. Toen ik bij Yannick aanpikte hebben we een stuk samen gereden. Op de klim reed ik Yannick los en in de afdaling kwam hij weer bij. Na een km of 10 was ik een heel stuk uitgelopen en ben ik alleen verder gegaan.

De eerste 50 km waren erg zwaar. Het was veel op en af, en door de modder was het nog ééns zo technisch. Afdalingen die onder normale omstandigheden eigenlijk goed te rijden zijn werden technisch doordat ze enorm glad waren.

Na de 2e post, op ongeveer 55 km, zat ik er even doorheen. Als snel kwam alles weer terug en ging het gas erop. Maar ik moest nog 60 km. Doorgaan dus, want opgeven is nooit een optie geweest.

Naarmate de wedstrijd verder vorderde kon ik meer wattages uit de benen persen. Tot het weer begon te regenen. Alweer een strijd tegen de kou, en dat terwijl ik net de armstukken afgegeven had. Nou ja, dan maar wat harder trappen.

Op de laatste 20 km leek het alsof ik vloog, zo lekker ging het. Ik wist dat de man die naast me heeft gelegen in het ziekenhuis dit stuk heeft uitgepijld en dat hij ergens stond. Met nog drie beklimmingen te gaan stond hij daar boven aan de top. Hij schreeuwde me letterlijk de volgende klim op! Wat een gevoel! Bij de laatste klim, kon ik mijn emoties niet meer in bedwang houden. Richard, de meneer die naast me lag in het ziekenhuis, heeft een bordje gemaakt met daarop: “Succes Mark!” Toen ik dat las brak ik helemaal. De emoties werden teveel, maar ik ging door. Toen we Eijsden inkwamen en de finish in zicht was, besefte ik dat het gedaan was. Een jaar lang vechten, een jaar lang voorbereiden, een jaar lang trainen, heeft tot dit moment geleid. 114 km op het NK marathon in een tijd van 5 uur en 39 minuten.

Dit hoogtepunt draag ik uit naar alle mensen die mij hebben gesteund het afgelopen jaar. Pap, mam, broer en zus. Mijn vriendin. De sponsors die dit ontzettend mooie jaar mogelijk hebben gemaakt. Mijn vrienden die er dag in dag uit voor mij waren. Maar vooral mijn TEAM en ons MTB Baarlo wat mij zo ontzettend heeft gemotiveerd om door te knallen tot het einde. En zeker de verzorgers die ons ondersteund hebben in de wedstrijden, Ton Nijssen, Monique Nijssen, Jeroen Nijssen, Jovi Huidekoper, Wil Nijssen, iedereen! Mijn trainer Paul Evers die mij klaargestoomd heeft voor alle wedstrijden!

Het seizoen zit erop. Nu is het even het gas volledig terugnemen en tot rust komen.

Alle betrokken hartelijk dank voor jullie inzet! Zonder jullie géén koers.

Op naar een nieuw seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *