NK XCE (eliminator) Sittard 24-09-’16

Verslag van Yannick Smedts

 

Hallo allemaal, voor degene die mij niet kennen zal ik mij even voorstellen. Mijn naam is Yannick Smedts, 27 jaar en kom uit Baarlo. Sinds mijn 18e zit ik al op de fiets, veelal op de mountainbike. Jullie hebben me vast wel eens een keer zien fietsen in een blauw pakje, of een zwart, of een groen. Maar vanaf nu rijd ik in een oranje pakje rond.

 

Regelmatig ben ik al met teamgenoten van jullie (Noud, Rick en Peter) gaan trainen. Met name in Belfeld, want daar ligt wat meer uitdaging. Daar hou ik namelijk wel van.

Sinds dit jaar richt ik me meer op marathons, en wel in het bijzonder de BBC, ofwel NK Marathon op 9 oktober. Daarvoor ben ik nu in de laatste voorbereidingen.

Een van die voorbereidingen was gisteren (24 september), hoewel van korte duur.

 

Samen met Noud Nijssen ben ik gisteren naar Sittard afgereisd om de NK XCE te rijden. Het Nederlands kampioenschap eliminator, een zeer korte wedstrijd over 350 meter met uitdagende hindernissen.

Een soort streetrace maar dan 1 ronde. Allereerst werd een kwalificatie gereden, aan de hand van de kwalificatie werd de indeling gemaakt. Daarin had ik de 12e tijd, Noud de 15e (Noud had wel een tijdje de 1e tijd). In heat 2 gestart, tegen 3 andere rijders, maar ik ben de namen al weer vergeten; het ging ook zo snel. Helaas door een ontzettend slechte start niet kansrijk geweest voor de eerste 2 posities. Meteen exit dus. Noud reed in het begin van zijn heat een stuk beter weg en lag in een poule des doods lange tijd 2e. Tot de laatste bocht, Milan Vader snelde hem voorbij. Ook einde wedstrijd voor Noud.

 

Helaas geen super resultaten, maar wel heel veel lol gehad. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk.

 

Op naar Zaterdag 1 oktober, de aftrap voor het winterseizoen in Venlo. Start 15:30!

 

Groet,

 

Yannick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *