Open kampioenschappen Leudal

Op 22 februari werden de open kampioenschappen Leudal gehouden op en rond de Kirkelsberg te Roggel. Op het programma stonden de volgende categorieën: jeugd 8-12 jaar, jeugd 13-17 jaar, dames, heren en heren 50+. Door de organisatie was een pittig rondje uitgezet op en rond de Kirkelsberg. Deze ‘berg’ moest, met uitzondering van de jeugd 8-12 jaar (voor hen werd het rondje verlegd), in totaal 3x beklommen worden. Van MTB Baarlo waren deze zondag 3 renners in evenzoveel categorieën naar Roggel afgereisd. Stef Hendriks had zich ingeschreven in de categorie 13-17 jaar, Luuk Peeters bij de heren en Jack Piels bij de heren 50+.

Bij de start van de wedstrijd van de jeugd 13-17 jaar nam Stef meteen de leiding en reed onbedreigd naar de winst in de wedstrijd. Hij had tijdens de wedstrijd zelfs nog tijd om te zwaaien en te lachen naar het publiek. Dat zien we niet vaak! Na het ritje van 30 minuten had Stef nog niet genoeg gehad. Hij ging gewoon nogmaals van start, maar dit keer, samen met Luuk Peeters, bij de heren. Na de start zat Stef er goed bij en hing hij op een 4e plaats goed in het wiel van Luuk. Na zo’n 40 minuten kreeg Stef echter last van een lichte hongerklop, waarna hij besloot het voor gezien te houden. Luuk reed inmiddels op een zeer comfortabele voorsprong op een 3e plaats in de wedstrijd. Dit was ook de positie waarop hij over de finish kwam.

Bij de heren 50+ had Jack een goede start en zat er gelijk goed bij voorin. Jack was echter de avond/nacht ervoor teruggekomen van wintersport en merkte dat dit toch parten ging spelen. Hij wist de wedstrijd uit te rijden met een verdiende 3e plaats als resultaat.

De uitslagen voor MTB Baarlo waren als volgt:
Jeugd 13-17:
1e plaats Stef Hedriks

Heren:
3e plaats Luuk Peeters

Heren 50+:
3e plaats Jack Piels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *