Roc de Ardennes UCI Series Houffalize 30 april 2016

Roc de Ardennes UCI Series Houffalize.

Zaterdag 30 april stond de eerste wedstrijd van de UCI Marathon series op het programma en wel in Houffalize. Het parcours had een lengte van 84 km en telde circa 2350 hoogtemeters. Het parcours was de afgelopen dagen erg verregend en dat maakte het een hele zware, gladde en nog eens extra technische ronde/wedstrijd.

Naar de Ardennen waren Jeroen Daniels, Rick en Jovi Huidekoper en hun 2 verzorgers Rick Kater en Ton Nijssen afgereisd. Jeroen startte het eerste in het goed gevulde UCI veld met alle internationale toppers uit heel de wereld.

Jeroen kende een heel goede wedstrijd. De skills waren goed, benen voelden prima en hij was erg tevreden. Uiteindelijk werd hij 19e van de Nederlanders, 129e in de UCI ranking en 155e in totaal ranking. Dit van de ongeveer 1400 startende deelnemers. En nog belangrijker: 5e tussen de elite vrouwen. Een goed vooruitzicht voor Alpen Tour waar hij over ongeveer 4 weken start als mix duo samen met Kirsten Peetoom.

Rick en Jovi startte in zone 2 bij de niet licentie houders. Voor Rick was na 50 km de lol er vanaf en hij koos ervoor om uit de wedstrijd de stappen en met de verzorger terug te gaan. Jovi schreef zelf het volgende over de wedstrijd: Meteen na de start een pittige klim voor de kiezen gekregen en snel daarna het bos in! De hele wedstrijd verliep lekker. De benen voelden goed en het tempo liep lekker… tot op 74 kilometer…. Daar begon het drama. Lek in de afdaling, band verwisselt en weer de band meteen lek. Fiets in elkaar gezet en de laatste 9 resterende kilometers gaan lopen. Het ellendige lopen heeft me zeker uur en een kwartier extra gekost… Uiteindelijk toch op een 393ste plaats geëindigd van de ruim 900 deelnemers (niet licentie houders) dus zonder de lekke band had ik rond de 200ste plaats gelegen. Maar dat geluk was er niet voor mij bij…

 

Verder een speciale dank aan de verzorgers Rick Kater en Ton Nijssen die door deze bagger de verzorging perfect geregeld hadden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *