Roel van der Stegen Nederlands Kampioen MTB XC Junioren

19-7-2015 Zoetermeer

Op een verregend parcours in Zoetermeer was zondagmorgen om 10.00 het startsignaal voor een wedstrijd van 75 minuten om het Nederlands Kampioenschap MTB XC in de klasse junioren. Roel reed direct vanaf het start veld weg op de steeds technische ronde door de vele regenval die maar niet op leek te houden. Ondanks de regen kon niemand hem weerhouden om elke ronde meer afstand te nemen op de nummer 2. Zo kon Roel soloren naar het Nederlands Kampioenschap en de felbegeerde rood-wit-blauwe trui aantrekken. Ook reed Jovi Huidekoper een strakke wedstrijd en eindigde op een mooie 28 plaats.

De zaterdag kwamen de meeste renners van MTB Baarlo aan de start op een zonovergoten dag. Bij de amateurs moesten Noud Nijssen en Paul Evers het spits afbijten van een een weekend in het teken van de nationale kampioenschappen. Om 9:30u viel hun startschot en beide renners stonden vrij achteraan opgesteld in het startvak, waardoor inhalen en de beginfase er niet gemakkelijker op werd. Met een 35e plaats voor Noud en 41e voor Paul konden zij redelijk tevreden huiswaarts keren.

Daarna was het de beurt aan de masters 40+ op de snelle en zware ronde rondom Snowworld. Rick van Dijk, Harrie Peeters, Peter Nielen, Leon Daniëls en Luuk Peeters waren tot op het bot gemotiveerd om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Rick, Harrie en Peter stonden vrij voorin opgesteld bij de start, terwijl Leon en Luuk op de achterste rijen plaats moesten nemen. De start verliep voor alle renners probleemloos en de meeste renners van MTB Baarlo konden meteen al een aantal plaatsen naar voren schuiven. Rick, Harrie, Peter en Leon kwamen aan het einde van de 1e ronde bij elkaar in de buurt te rijden. Rick en Harrie konden daarna nog een paar plaatsen naar voren rijden en respectievelijk als 11e en 15e finishen. Peter en Leon vielen weer iets terug, want Peter had zijn dag niet en Leon moest het hoge tempo van de 1e ronde toch iets bekopen. Leon kon weer snel zijn ritme vinden om zo elke ronde weer enkele deelnemers in te halen. Bij het ingaan van de laatste ronde lag Peter nog maar 30 seconden voor Leon op plaats 19. Leon wist dit op de streep te verkleinen naar 12 seconden, maar Peter bleef Leon voor en eindigen op plaats 19 en 20. Luuk bleef na een zware race op plaats 40 steken.

Noud mocht bij de nieuwelingen op de een na laatste rij opstellen. Met de start heeft hij enkele plaatsen kunnen schuiven en op de eerste klimmen was het vrijwel overal trekken en duwen om positie te behouden. Na een ronde was de rust er weer en heeft hij wederom wat plaatsjes naar voren kunnen opschuiven. In de 3e ronde kwam Noud een beetje in een niemands land te rijden. Niemand kort bij voor hem en de niemand dicht achter hem. Deze ronde was dan ook de zwaarste van allemaal vooral om toch elke klim weer zo hard al mogelijk omhoog te rijden. Uiteindelijk in de 4e ronde vielen er weer wat renners terug en kreeg weer moed om de 5e ronde nog even alles te geven. Dit resulteerde uiteindelijk in een 35ste plaats.

Als laatste kwam Jeroen Daniels voor MTB Baarlo aan de start bij de masters 30+. Jeroen die meer van de marathons is dan van het korte en snelle cross country werk weerde zich kranig en kon op een fraaie 26e plaats eindigen.

Al met al een zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap Mountainbike voor MTB Baarlo. Met een Nederlandse Kampioen bij de junioren Roel van der Stegen!!! Namens alle renners die hebben deelgenomen een speciale dank aan Wil en Anita Nijssen voor alle zorg, Huub Nijssen voor de verzorging tijdens de wedstrijd. Dankzij jullie kunnen wij met volle overgave onze sport zo professioneel mogelijk uitoefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *