Roel wint veldrit Hilversum

Zaterdag stond mijn 2e crosswedstrijd van het seizoen op het programma! Ik wist nog van vorig jaar dat Hilversum een mooi rondje was, voelde mij goed vandaag en had er veel zin in! Ik had een nieuwe warming-up toegepast en die werkte super!
Bij de start stond nog best ver achteraan, ik kon mij erlangs duwen en stond uiteindelijk op de 3e rij. De start was lang, smal rechtdoor waar inhalen best lastig was. Ondanks dat lukte het goed, na de eerste bocht lag ik 5e. In de eerste ronden opgeschoven naar de 3e plek. Het 2e rondje had ik rustig meegereden met nog 2 renners. Toen wij de 3e ronden in gingen sloten er nog 2 man aan. Ik kwam even op de 5e plek, laatste van de kopgroep, te liggen. Ik merkte dat ik meer kon, en toen ik weer naar voren reed en het deel van het parcours dat mij goed lag eraan kwam versnelde ik. Niemand kon mee en ik reed alleen aan de leiding. Ik had 4 van de 7 ronden alleen op kop gereden en mijn voorsprong bleef vrij constant. Met nog 2 ronden te gaan kwamen de achtervolgers iets dichterbij, maar ik herpakte mij en liep in de laatste ronden weer verder uit. Zo kwam ik solo als eerste over de finish! Mijn teamgenoot Perry van den Bos die in de achtervolgende groep zat won de sprint om plek 2 en zo waren de mountainbikers 1 en 2 geworden! Een hele mooie wedstrijd waarbij ik ook nog eens tactisch goed had gereden. Volgend weekend staat Huijbergen op de kalender, een rondje dat mij ook goed ligt!

Roel van der Stegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *