Roel zegeviert in Paasbike Nieuwkuijk.

Afgelopen weekend werd in Nieuwkuijk gestreden om de Benelux Cup. Na een aantal jaren van afwezigheid is deze competitie weer nieuw leven ingeblazen met een zestal mooie wedstrijden. Hiervan worden er per land twee wedstrijden op uitdagende parcoursen. De organisatie van Nieuwkuijk had er dan ook alles aan gedaan om er een technische ronde van te maken, wat ook goed gelukt was.

Op 1e paasdag stonden onze Masters 40+ aan de start met Rick van Dijk, Peter Nielen, Harrie Peeters, Remko Roelofs, Luuk Peeters en Leon Daniëls. Harrie, Peter en Rick konden zich redelijk voorin handhaven en eindigden respectievelijk op plaats 22, 23 en 28. Luuk, Remko en Leon hadden het duidelijk moeilijker en kwamen uiteindelijk als 49e en 51e over de streep terwijl Leon na een knullige maar harde val de strijd voortijdig moest staken.

Hierna was de jeugd aan de beurt. De oudste categorie moest als eerste starten. Aan de start stonden Stef Hendriks en Ricky Neunen, waarbij Stef een solide race afwerkte en als 14e over de finish kwam. De strijdlust van Ricky werd beloond met een goede 17e plaats, wat hem zeker vertrouwen moet geven na een mindere periode.
Tim Janssen liet zien dat hij op nationaal niveau ook zijn mannetje staat. Waarbij de technische passages tot zijn favorieten behoren, dit liet hij dan ook zien door op deze stukken terrein goed te maken op zijn voorgangers. Tim komt als 24e over de finish.
De jongste telgen van MTB Baarlo Finn Keunen en Guus Janssen waren als laatste jeugd categorie aan de beurt. Finn had een erg goede start, maar moest het hoge tempo halverwege laten zakken. Hij viel iets terug maar met een fraaie 16e kon Finn tevreden huiswaarts keren. Guus reed gedegen zijn rondjes en kwam als 28e binnen.

Met de Nieuwelingen Noud Peeters en Ricardo Kreutz ging het programma verder. Voor Ricardo was het zijn allereerste nationale wedstrijd ooit en voor hem was het dan ook noodzaak om zo veel mogelijk te kijken, leren en genieten. Hij deed dit met volle teugen en kwam moe maar voldaan als 80e over de streep. Noud kwam beter uit de startblokken dan in Berlicum. Hij reed elke ronde een paar renners voorbij en kon als 71e zijn wedstrijd afsluiten.

Als laatste van de dag stond Jeroen Daniels in de Masters 30+ categorie aan de start. Die na een ziekteperiode van 7 weken vooral weer naar ritme en wedstrijdhardheid op zoek was. Die wedstrijdhardheid heeft hij zeker gekregen, want er werd erg snel gereden bij de 30+ers. Uiteindelijk kwam Jeroen als 46e over de streep.

Op 2e paasdag stond alleen Roel van der Stegen bij de Junioren aan de start voor MTB Baarlo, maar hij deed dit dan ook met verven. Na het startschot nam Roel de koppositie om deze ook niet meer af te staan. Elke ronde bouwde hij zijn voorsprong uit en kwam solo over de finish met een mooie overwinning op zak.

De foto’s en uitslagen staan online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *