Run-Bike-Run bij Rundje Koeberg Helden

Na de goede reacties van de eerste run-bike-run vorig jaar was het op 8 maart tijd voor de tweede keer. De organisatie was in handen van TC Everlo, MTB Baarlo en Atletiek Helden en werd gehouden tijdens het Rundje Koeberg bij het Kerkeböske te Helden. De run-bike-run bestaat uit een 5 km lange ‘run’, 20 km mountainbike en een afsluitende 2,5 km ‘run’. Er waren in totaal 5 categorieën voorzien: heren individueel, dames individueel, heren duo, dames duo en gemengd duo.

Aan de wedstrijd deden bij een aantal categorieën ook leden van MTB Baarlo mee. Er was voor zowel het lopen als het mtb-en een leuk parcours uitgezet.

Om circa 10 uur werd er gestart door de lopers. Zij hadden een ronde van 2,5 km voor de boeg. Tussen circa 20 en 25 minuten hadden de meeste lopers 2 rondjes afgelegd en was het de beurt aan de mtb-ers. Hier bleek dat er op een deel van het parcours takken en stammetjes gelegd waren. Pffft schijnbaar zijn er mensen die daar lol aan beleven! Erg jammer. Ook waren er wat linten verzet. Gelukkig leek de schade voor de meeste rijders mee te vallen, omdat de organisatie heel snel de rommel op kon ruimen en het juiste parcours weer af kon zetten. Top!

Het parcours was vrij pittig met een aantal venijnige klimmetjes erin verwerkt, afgewisseld met vlakke stukken waar enig herstel mogelijk was. Gelukkig was het weer vele malen beter dan de vorige editie. Dit deel van het Heldense bos staat immers niet bekend om het meest droge deel. Nu was het er goed rijden. De enkele modderige plaatsen die er nog waren vormden niet echt een probleem voor de meeste rijders. In totaal moesten er 8 rondes van circa 2,5 km afgelegd worden door de mtb-ers. Een aantal rijders van MTB Baarlo deden voorin goed mee en leken te kunnen strijden om de podiumplaatsen.

Na het MTB-en kwamen de lopers echter nogmaals aan de beurt. Nu hoefden zij maar 1 ronde van 2,5 km, maar zij konden toch nog een verschil maken!

Al me al was het een erg leuk evenement dat goed verzorgd was. Dit mag voor veel renners en rijders een jaarlijks terugkerend evenement worden. Leuk, gezellig, uitdagend en sportiviteit zijn ingrediënten voor succes. De foto’s staan hier.

De uitslagen van de wedstrijd zijn via onderstaande links te downloaden:
Run 5 km
Bike 20 km
Run 2,5 km
Run-Bike-Run 2015 totaaluitslag

Voor MTB Baarlo worden de leden (vetgedrukt) er nog even uitgelicht:

Duo’s gemengd:
1e Judith Peeters – Harrie Peeters
11e Jorgen Bisschops – Kirsten Janssen

Duo’s heren:
1e Luke Heijnen – Luuk Peeters
2e John Dielissen – Peter Nielen
3e Alex Bergsma – Remko Roelofs
5e Guus Heijnen – Stef Hendriks
7e Hen Bruisten – Rick Huidekoper
11e Joep Peeters – Noud Peeters

Solo heren:
12e Peter Thijssen