Schinderhannes marathon 2015 (23-05-’15)

Op zaterdag 23 mei vertrokken John Montulet, Rick Kater, Jack Piels en Peter Nielen richting Emmelshausen voor de Schinderhannes marathon. Na een stevige Italiaanse maaltijd en de nodige sterke verhalen konden we gaan slapen. We hoefden niet bang te zijn dat we ons zouden verslapen want elk half uur luidde de klok van de lokale kerk.

Het ontbijt stond om 06.30 uur voor ons klaar en daarna gingen we (zonder te betalen) richting de start van de marathon. Het startschot zou om 08.30 uur vallen voor de hele en om 09.30 uur voor de halve marathon waar Rick aan de start stond.

John stond zo ongeveer halverwege het startveld en Jack en Peter achteraan. Na de start probeerden Jack en Peter op te schuiven zodat John ingehaald kon worden. Al snel kwam John in het zicht, maar er gingen wel 15 km voorbij voordat we met z’n drieën samen reden.

Het eerste uur ging het razendsnel, met grote stofwolken stoven alle renners door de bossen en velden. Het leek wel een rally! Alles liep super totdat we in een razendsnelle steile afdaling kwamen. Halverwege deze afdaling hielden de remmen van John het voor gezien en ging hij als een projectiel naar onderen. Om erger te voorkomen heeft hij zich onderuit laten schuiven om daarna weer met knikkende knieën en klotsende oksels op de fiets te stappen!

Tot 50 kilometer hebben we samen gereden. Toen begon Peter te voelen dat hij het tempo van John en Jack niet meer kon volgen en moest in een lange klim lossen. De twee J’s gingen onvermoeibaar door en waren goed aan elkaar gewaagd. Na net geen 5 uur moest een sprint uitwijzen wie als eerste over de streep ging. John was iets of wat verrast door Jack zijn sprint en kon hem daarom net niet meer voorbij steken. Later bleek dat Jack in zijn leeftijdsklasse de tweede plaats heeft behaald!

Bij Peter ging het lampje bij 85 kilometer definitief uit en peddelde hij naar de finish waar hij na 5 uur en 18 minuten aankwam.

Rick had voor zijn gevoel een goede halve marathon gereden waarbij hij er tot het einde een goed tempo in had. Eén geluk had hij wel; vlak voor het einde liep hij nog een leegloper op, maar kon zonder problemen finishen.

Dit was een zeer geslaagde marathondag! Wat deze marathon zo leuk maakt is de enorme afwisseling tussen schotterpaden, singletracks, weilanden en paden langs de bosranden. Een paar lange klimmen, maar ook korte behoorlijk steile klimmen. Hele snelle afdalingen en ook een paar technische. Dat alles zat in 100 kilometer afstand gepropt!

Moe maar voldaan zijn we weer naar huis gereden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *