Sittard BeNeLux Cup finale 24-09-’16

Op 24 (en 25) september stond de finale van de Pearl Izumi Cup op het programma, ook wel bekend als de Benelux Cup. Dit jaar waren er 7 wedstrijden verdeeld over Nederland, België en Luxemburg.

De weersomstandigheden in Sittard waren prima. Onder een stralend zonnetje werden alle wedstrijden verreden. Het had de afgelopen weken nauwelijks geregend, waardoor het parcours gortdroog en plaatselijk keihard was. Op Watersley in Sittard zijn altijd heel veel mogelijkheden om een parcours te maken. Dit keer was het parcours dan ook alweer anders dan voorgaande edities.

Wil en Anita hadden in alle vroegte alweer de tenten staan, zodat iedereen al gelijk een welkom gevoel had!

Uit de eerste verkenningen van de rijders van MTB Baarlo bleek al snel dat het een zwaar parcours is waar weinig tot geen herstelpunten in zitten. De wedstrijden zijn verdeeld over 2 dagen, maar voor MTB Baarlo waren alle klasses waarin leden meededen op zaterdag.

De wedstrijden startte helemaal onderaan een heuvel met een asfaltklim van enkele honderden meters. Hierna begon de roalercoaster van bochten, (steil) afdalen en (steil) klimmen, switchback bochtenwerk, rockgardens, boomstammenafdalingen, loszandstroken, etc, etc. Eigenlijk zat bijna alles er wel in. Vaak was het met wat kunst- en vliegwerk om op de fiets te blijven en een enkele keer lukte dat helaas niet.

Al met al heeft MTB Baarlo zich met een groot team laten zien. Ook waren er supporters mee gereisd om de verrichtingen te komen bekijken en te genieten van dit mooie, maar o zo zware parcours.

Wil Nijssen en Rick Kater bedankt voor de verzorging en het aangeven van de bidons. Zeer welkom met zo’n wedstrijd!

De uitslagen:

Amateurs:
29 Mark Doesborg

30+
19 Frank Lambert

40+
8 Harrie Peeters
10 Peter Nielen
17 Luuk Peeters
DNF Rick van Dijk

50+
6 Jack Piels

Nieuwelingen:
17 Stef Hendriks
37 Glenn Caumans
DNF Noud Peeters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *