Spek & Bonen cup Reuver 29-10-’16

Vorig jaar voor het eerst geprobeerd en dit jaar op herhaling: De spek & bonen cup.

Da dag voor de wedstrijd om de Jos Feron Cup wordt de spek & bonen cup gereden. Een ludieke manier om het parcours te leren kennen, want dat ligt dan toch al klaar. Daarnaast wordt dit nog wat opgeleukt door een technisch circuit af te leggen. Ook inmiddels traditioneel is dat de ouderen worden gekoppeld met de jonkies. Dit gaat op basis van loting. Je weet dus niet vooraf wie je partner is. In totaal deden dit jaar 5 koppels mee

Als eerste mochten de ouderen beginnen door het parcours 2x geheel af te leggen. Er waren punten te verdienen: voor de winnaar 5 en dan steeds 1 punt omlaag. Nadat de ouderen klaar waren werd het parcours omgezet naar de (kortere) jeugdronde en mochten de jonkies voor hun 2 rondjes van start. Ook hier waren op gelijke wijze punten te verdienen.

Ondertussen was technische circuit al uitgezet en konden de deelnemers één voor één hun rondje maken. Dit ging op tijd. De snelste kreeg de meeste punten en zo steeds omlaag. Onderdeel hierbij was onder andere het nemen van obstakels, slalom, een wip, draaien binnen een hekwerk en een bunnyhup. Het was erg leuk om te zien hoe gedreven en geconcentreerd iedereen was!

Uiteindelijk waren het Harrie Peeters en Stijn Coenen die dit jaar de bloemen in ontvangst mochten nemen.
Natuurlijk waren er voor alle jonkies een zak met spekkies. Gelukkig voor hen waren de bonen achterwege gebleven!

Op naar volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *