Start wintercompetitie in Baarlo 11-10-’15

MTB Baarlo heeft een zeer succesvolle start van de wintercompetitie beleefd met maar liefst 5 podiumplekken! Als klap op de vuurpijl won Rick van Dijk in, naar wat hij zelf zegt zijn laatste wedstrijd, bij de masters. Harrie Peeters vergezelde hem naar het podium met een eervolle 2e plaats.

Op zondag 11 oktober was het gebied bij het Kuukven weer het decor van de eerste wedstrijd uit de Jos Feron wintercompetitie. De weersvoorspellingen waren goed en dat leidde tot het enorme aantal van in totaal 231 deelnemers over de verschillende wedstrijden. Ook het publiek was in groten getale op komen dagen. Was het in de ochtend nog erg koud, nadat het zonnetje verwoedde pogingen had gedaan werd het ’s middags al wat aangenamer.

MTB Baarlo was deze dag ruim vertegenwoordigd met maar liefst 22 deelnemers en een groot aantal leden die kwamen aanmoedigen, verzorgen of gewoon kijken.

In deze wintercompetitie zijn wat wijzigingen gekomen in de reglementen en dat was voor iedereen even wennen. De meeste regels zijn hetzelfde, maar vooral het feit dat nu met een chip in het rugnummer wordt gewerkt leidde ertoe dat er soms wat vertraging opgelopen werd. Ook de categorie MTB/CC jongens is gewijzigd naar nieuwelingen/junioren. Dat betekent een grotere range in leeftijden. Daardoor ook meer deelnemers in deze categorie. Dat dit een goed besluit is werd meteen duidelijk, omdat er nu 11 deelnemers in de klasse waren tegen slechts 4 vorig jaar. Goed voor de competitie!

Voor wat het parcours, de ronde was eigenlijk gelijk aan die van het voorgaande jaar. Dit parcours is uitdagend genoeg met mooie rechte stukken, maar ook lastige en venijnige korte en technische klimmetjes/afdalingen. Vaak zijn die plekken juist de scherprechters die een wedstrijd maken. Op die punten kun je een wedstrijd winnen of juist verliezen.

De wedstrijden worden, net als voorgaande jaren in blokken verreden. De ins & outs kunnen nagelezen worden op de website van de wintercompetitie.

Bij de jongste jeugd was het voor Zepp Aelen zijn eerste wedstrijd. Zoals te zien is op de foto´s heeft hij genoten van de wedstrijd. Dat smaakte vast naar meer! Ook Kirsten Janssen had besloten om mee te doen. Ze heeft de wedstrijd keurig uitgereden, genoten, maar ook flink afgezien. Chapeau!

Hieronder staan de uitslagen van MTB Baarlo:
Jeugd 1:
13 Zepp Aelen

Jeugd 2:
8 Finn Keunen
10 Freek Bouten
12 Guus Janssen
14 Jasper Ottenheym

Jeugd 3:
17 Owen van Dijk
23 Tim Janssen

Nieuwelingen Junioren MTB:
2 Noud Peeters
3 Glenn Caumans
4 Wessel Teeuwen
DNF Stef Hendriks

Dames:
15 Kirsten Janssen

Masters CC:
3 John Montulet

Heren MTB:
22 Noud Nijssen
25 Mark Doesburg

Masters MTB:
1 Rick van Dijk
2 Harrie Peeters
5 Peter Nielen
7 Jack Piels
16 Luuk Peeters
21 Rick Huidekoper
DNF Leon Daniels

Met dank aan Eric Korenblik voor de schitterende foto van de finish van Rick en Harrie met hun wheely!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *