Toma Cycles Cup #3 Helmond 15-10-’17

Toma Cycles Cup Helmond: Zomerse omstandigheden

Op zondag 15 oktober stond de 3e wedstrijd van de Toma Cycles Cup op het programma. De reis ging naar Helmond waar de tent van MTB Baarlo al vroeg klaar stond. Vorig jaar was het hier warm en ook dit jaar waren de weergoden de organisatie gunstig gezind. Met een middag temperatuur van +25 graden waren het zomerse omstandigheden. De arm- en beenstukken konden thuis blijven en de aanwezige leden konden zich in het zweet gaan werken.

De nieuwelingen /junioren mochten als eerste aan de bak. Met Tim Janssen, Niels Disveld, Glenn Caumanns en Noud Peeters wist MTB Baarlo zich hier goed vertegenwoordigd. Het is het eerste jaar van Niels in de MTB sport maar hij weet zich goed staande te houden in het wintercompetitie geweld. Een 9e plek was zijn deel en daar was hij, terecht, super trots op. Voor Tim is het zijn eerste jaar bij de nieuwelingen junioren maar dat hield hem niet tegen om een heel mooie 5e plek te noteren. Ook een prestatie waar een dikke plus achter mag. Glenn reed een heel solide race en wist een vierde plek te bemachtigen. Nog geen podium maar de wintercompetitie is nog lang dus hij blijft knokken voor wat hij waard is. Noud wordt door de concurrentie scherp in de gaten gehouden maar hij flikte het toch weer. Net als vorige week wist hij als eerst de streep te passeren, van harte gefeliciteerd Noud!

Bij Jeugd 3 was MTB Baarlo al weer goed vertegenwoordigd. Fast Freek en Furious Finn mochten samen met Luc Disveld, Guus Janssen en Stijn Coenen het parcours de baas proberen te worden. Voor Luc was het zijn 2e wedstrijd en hij wist zich goed te verbeteren ten opzicht van de wedstrijd in Baarlo. Misschien dat het vooruitzicht van zijn nieuwe fiets hem vleugels gaf? Een heel mooie 16e plek wist hij te noteren. Stijn en Guus hadden afgesproken samen te rijden maar dat bleek in de praktijk toch lastig uit te voeren. De beide heren zaten wel kort bij elkaar, Guus 14 en Stijn 12. Beiden hadden wel genoten van de wedstrijd en vooral van het startsignaal, dat had wel wat weg van een treinfluit. Finn had deze keer gekozen voor de veldrit fiets. Veel rijders moesten met de veldrijder rennen in de zandstroken maar Finn wist daar toch vaak wel op de fiets te blijven. Freek liet zich goed voorin zien. Vorige week nog met vertraging bij de start maar nu gelukkig op tijd. Een heel mooie 4e plek was het resultaat. Finn had de pech van een valpartij maar ondanks die valpartij wist hij toch naar een 6e plek te spellen, heel mooi.

Bij jeugd 2 trad Zepp Aelen aan. Toen hij moest rijden was de temperatuur al flink opgelopen en daar moesten sommige renners toch wel even aan wennen. Voldoende drinken was het devies. Zepp noteerde uiteindelijk een puike 24e plek. De laatste ronde had hij jammer genoeg een wat verval tegenover de 2e ronde. Als hij de ronde tijden constanter kan houden dan is er nog veel mogelijk.

Na al het jeugdig enthousiasme mocht Luuk Peeters bij de masters aan de bak. De organisatie liet hier een steekje vallen door hem niet op te roepen. Daarom besloot hij maar op eigen initiatief naar voren te gaan. Na het startsignaal ging hij gelijk volle bak rijden. Het parcours is misschien niet het meest technische van de wintercompetitie maar door de vele zandstroken is het wel een zwaar parcours. De laatste ronde moest Luuk zijn snelle start toch enigszins bekopen en moest hij nog 2 plekken inleveren. Uiteindelijk bolde hij als 15e over de finish, in dit veld gewoon een degelijke en mooie prestatie.

Zowel qua weer als qua prestaties weer een hele mooie wedstrijddag voor MTB Baarlo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *