Toma Cycles Cup Bocholtz 30-12-’17

Geheel MTB Baarlo podium bij nieuwelingen/ junioren

Op zaterdag 30 december stond de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het programma. Dit keer ging de reis naar Bocholtz en dat staat garant voor een ronde met veel modder.

 

Vanwege de slechte weersomstandigheden en het modderige parcours waar Bocholtz om bekend staat, was de opkomst niet erg groot. Bij de nieuwelingen / junioren waren het 3 renners van MTB Baarlo die hun kansen waagden op deze ronde.

Na het startsignaal moesten Glenn Caumanns en Noud Peters even zoeken naar het wedstrijdritme, terwijl Tim Janssen direct aansluiting bij hen in de kopgroep kon vinden. Het waren deze drie renners die al snel een gat wisten te slaan naar de nummer 4. Glenn, niet geheel in zijn element op dit parcours, kwam enkele keren ten val, waardoor hij niet in de wedstrijd kwam. Tim, duidelijk wel in zijn element in deze modder, kon hem voorbij rijden en wist een gat te slaan. Noud wist daarna vrij snel weg te rijden om zijn 1e plaats veilig te stellen.

Een mooi podium dus hier bij de nieuwelingen/ junioren met Noud Peeters op het hoogste trapje, gevolgd door Tim Janssen op een 2e plaats en Glenn Caumanns op de 3e plaats.

 

Daarna was er nog 1 renner die zich ook op dit parcours waagde. In de eerste ronde was het vooral verkennen van het parcours en kijken waar de ideale lijnen lagen. Daarna kon Luuk Peeters zijn wedstrijdritme gaan vinden, en dat lukte goed. Hij kon het gat met zijn voorgangers goed dichtrijden, doordat hij alle stukken op de fiets kon blijven, dat was tijdwinst.

Eén voor één kon hij zijn voorgangers voorbij gaan. Nog net voor de streep kon hij een renner passeren, wat hem uiteindelijk een hele mooie 5e plaats opleverde.

 

Met nog 3 wedstrijden te rijden voor de Toma Cycles Cup, wordt het nog een spannende strijd om het klassement.

 

Verslag: Kirsten Janssen, MTB Baarlo

Foto: Theo Gelissen, wielerfotograaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *